SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geçen Yıl Açıldı, Dökülüyor!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:58
Geçen Yıl Açıldı, Dökülüyor!.
A- A+ PAYLAŞ

Açılışı geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan İstasyon Kavşağındaki Malatya Kongre ve Kültür Merkezi şimdiden “dökülüyor”. 

Sümerpark devamındaki Sümerbank arazisi üzerinde yapılan ve finansmanı Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanan Kongre ve Kültür Merkezi, Valilik Binasında bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 2011 Nisan ayında buraya taşınmasıyla faaliyete geçmişti. Müdürlük merkeze geldikten birkaç gün sonra Malatya’da beklenmedik şekilde kar yağıp her tarafı su basınca merkezin nasıl yapıldığının ilk sinyalleri alınmıştı.

Alınan bilgilere göre bu tarihten sonra merkezin inşaatında sürekli sorunlar ortaya çıktı. Bu sorunlar birçok kez tutulan tutanakla İl Özel İdaresi ile Bakanlığa iletildi. Ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamadı. 

Merkez dışarıdan gezildiğinde bile sıkıntılar anlaşılabiliyor. Merkezin genel sorunları şöyle özetleniyor: Dış cephede bulunan granit taşlar çatlamış ve çökmüş durumda. Zeminde çökmeler var. Yağış halinde sular zemin katta bulunan elektrik ve mekanik sistemlerin olduğu yere sızıyor. Isı merkezindeki sorunlar nedeniyle yangın sisteminin devre dışı kaldığı, basınç ve sirkülasyon motorlarının dengesiz çalıştığı, doğalgaz bacasından bina içerisine gaz kokusu dağıldığı belirtiliyor. 

Yağmur suyu sahneye de sızıyor ve söz konusu sızıntının buradaki faaliyetleri sekteye uğratacağı bildirilmekte. 

Merkezin inşaatı sırasında Malatya’yı ziyaret ederken burayı gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, başta dönemin Valisi Ulvi Saran olmak üzere yetkilileri uyarmış ve “inşaatın bu haliyle kabul edilmemesi gerektiğini” belirtmişti. Merkezin şu anki durumu Bakan Günay’ın uyarısının dikkate alınmadığını gösteriyor.  

Halen Kongre ve Kültür Merkezinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yanı sıra Dernekler Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği hizmet veriyor.

HABER: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız