SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geçen Yılın Mahsülünün Hepsini Sattık"

0
Güncellendi - 2017-06-13 17:34:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, kayısı üreticilerine çağrıda bulunarak, “Bu sene meyve suyu fabrikaları diğer ürünlerde aradığını bulamadığı için kayısıya yönelecek" dedi.

MTB Başkanı Gürsel Özbey, tahmini kayısı rekoltesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak kayısı üreticilerini uyardı. Dünya kayısı ihracatının önemli bir kısmını karşılayan Malatya’da, bu yılki kayısı rekoltesinin 672 bin 670 ton olacağının tahmin edildiğini kaydeden Özbey, 2017 yılında üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını temenni etti. Bu yıl özellikle ihracatçılara büyük görevler düştüğünü aktaran Özbey, “Rekoltemiz yüksek bekleniyor. ihracatçılarımız bu rekolteyi iyi değerlendirmeli ve kayısımızı yurt dışına ona göre satmalıdır” ifadelerini kullandı.

2017 yılında büyük bir zirai donun yaşanmadığını ancak dolu yağışlarının kayısıda lekeye ve çile sebep olduğunu anımsatan Özbey, ihracatçıların çilli kayısıları da iyi değerlendirmesini ve yurt dışı fiyatlarının iyi tespit edilmesini istedi. Üreticilere de tavsiyelerde bulunan Özbey, “Çilli kayısıların bir kısmı endüstriye dönüşebilir bir kısmı da meyve suyu farikalarına satılabilir. Meyve suyu fabrikaları bu sene diğer ürünlerde aradığını bulamadığı için kayısıya yönelecek. Özellikle son yıllarda yurt dışında konsantreye çok yoğun bir ilginin olduğunu biliyoruz. O yüzde üreticilerimiz morallerini bozmadan düşük fiyat vermeye çalışan meyve suyu fabrikaları karşısında dirensinler ve mallarını ucuza satmasınlar. Son zamanlarda kayısıdaki çil nedeniyle meyve suyu fabrikalarının kayısıları ucuza alacağı söyleniyor ama ben böyle bir şeye inanmıyorum. Üreticilerimiz bu konuda uyanık olsunlar gerektiği zaman dirensinler. Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok, herkes bir şekilde ürünün değerlendirsin” diye konuştu.

Malatya’nın 2016’nın Ağustos ayından 2017’nin Mayıs sonuna kadar yaklaşık 80 bin ton kuru kayısı ihracatı yaptığını belirten Özbey, “Bunun karşılığında 250 milyon dolara yakın girdi vardır. Geçen yıl ki mahsülün hepsini hemen hemen sattık. Ben bu yılın da güzel bir şekilde geçeceğine inanıyorum ve kayısılarımızı güzel bir şekilde satacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa (6 yıl önce)
    Valilik işçi fiyatı belirlemeyi nasıl yapıyorsa meyve suyuna toplanacak kayısı içinde fiyat konusunda devreye girsin. Çiftçinin yanında olduğunu göstersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)
    Üreticiye başka bir alternatif mi sundunuz ki Meyve suyu fabrikalarına dirensin dalında yaş kayısı ne kadar bekleyebilir Meyve suyuna verilecek yaş kayısı taban fiyatını belirleyerek bari bir işe yarayın. Her ay toplanıp dağılmakla olmuyor üreticiye bir faydanız olsun.
    0
    0
    Yanıtla