SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gecenin Bağışı Öğrenciden!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'a destek amacıyla, ilki 28 Şubat gecesi yapılmakta iken Malatya'da da hasara neden olan deprem nedeniyle yarıda kalan "bağış toplama" amaçlı gecenin devamı yapıldı. TV Malatya, Er TV, Güneş TV ve Ufuk TV'den de naklen yayınlanan gecede, yaklaşık 50 milyar lira civarında bağış taahhüdünde bulunulduğu belirtilirken, telefonla arayan kulüp başkanı Haşim Karadağ da, Malatyaspor'dan alacağının 500 milyar lirasını kulübe bağışladığı duyurusunu yaptı. Bu arada gecenin en anlamlı bağışı, bir ilköğretim okulu öğrencisinden geldi. Öğrencinin bir sportif yarışmada kazandığı madalyaya, aynı zamanda Malatyaspor yönetiminde görevli İrfan Özaslan 12 milyar verdi. Bu arada, daha önce Mart sonuna uzatılan bağış kampanyası bu kez Nisan sonuna uzatıldı.

DEPREM NEDENİYLE YARIM KALMIŞTI..
Malatyaspor'a destek amacıyla İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde düzenlenen geceye, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatyaspor'un bazı yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, meslek oda ve sendikaları, dernek yetkilileri ile taraftarlar katıldı.

Valilik Basın Müdürü İbrahim Halil Kılıç'ın sunduğu gecede konuşan Vali Daşöz, "Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen Malatyaspor'un maddi sorunlarını paylaşmak amacıyla valiliğimizce 31 Ocak 2007 tarihinde İş Bankası Merkez Şubesi'nde 44044 nolu TL hesabı, 144444 euro hesapları açılmıştır. Kampanyaya destek amaçlı 28 Şubat 2007 tarihinde İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde ilimizdeki yerel televizyon kanallarından canlı yayınlanan 'Malatyaspor'a Destek Gecesi' programı, Elazığ ilimizde meydana gelen deprem ve elektrik kesintisi nedeniyle yarım kalmıştı. 31 Mart 2007 tarihinde sona erecek kampanyanın Malatyaspor'un adına yakışır şekilde sona ermesi için destek programını tekrarladık" dedi.

Diğer konuşmacılar da, Malatyaspor'un tekrar Süper Lig'e çıkması için maddi desteğe ihtiyaç olduğunu dile getirerek, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

EN ANLAMLISI..
Daha sonra telefonla ve bizzat gelenlerin bağış taahhütleri alındı.

Telefonla arayan Okan Orhan adlı bir öğrenci, bağış yapmak istediğini, ancak parasının olmadığını, bunun yerine bir sportif yarışmada kazandığı madalyayı bağışlamak istediğini belirterek, bunun satılarak parasının Malatyaspor'a verilmesini istedi. Öğrencinin bu isteğinin duyulmasının ardından, aynı zamanda Malatyaspor yönetiminde olan İrfan Özaslan telefonla arayarak madalyanın öğrencide kalmasını, bunun karşılığında 10 milyar bağışlayacağını bildirdi. Özaslan, kısa bir süre sonra tekrar arayarak 10 milyarın az olduğunu belirtip, rakamı 12 milyara çıkardı.

BAĞIŞLAR..
Gecede Malatyaspor Birleşik Taraftarlar Derneği de 5 milyar bağışladığını açıklarken, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu telefonla arayıp kendisi, işadamı Nahit Bozatlı ve eski yöneticilerden Fahrettin Kayhan adına 1'er milyardan olmak üzere toplam 3 milyarlık bağışı bildirdi, bu miktarı artıracaklarını söyledi.

AKP Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak ile Ali Osman Başkurt'un yanı sıra AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık da 1'er milyar bağışladı.

Gecede 1 milyarın üzerindeki diğer bağış taahhütleri de şöyle belirlendi:

Faysal Dağıstanlı 2.5 milyar, Mahrukatçılar Derneği Başkanı Orhan Özbek 1 milyar, Ankara'dan Metin Alanyüz 1 milyar, Fatih Şirolu 1 milyar, Hedef Ecza 1 milyar, Malatyaspor eski yöneticisi Mehmet Ali Cici 2 milyar, Yilpa Ticaret Ömer Yıldız 2 milyar, Avrupa Malatyasporlular Derneği Başkanı Ekrem Aybek 2 bin Euro, Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit 400 euro, Minibüsçüler Odası başkanı Arif Kiras 2 milyar, Veli Ağbaba 2 milyar, Battalgazi Esnaf Odası'ndan Hasan Koktan 1 milyar, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş 1 milyar, Özel Anatolia Hastanesi 2 milyar, Mamoş Özaslan 1 milyar,

KARADAĞ'IN BAĞIŞI..
Yayın devam ederken, Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ da telefonla arayarak, kulübe verdiği paranın 500 milyarlık bölümünü bağışladığını bildirdi.

İKİNCİ UZATMA..
Malatyaspor'a destek amacıyla Valilik tarafından Ocak sonunda İşbankası'nda açılan hesaplarla başlatılan ve Şubat sonunda biteceği belirtilirken, 31 Mart'a kadar uzatıldığı açıklanan bağış kampanyasının süresinin ikinci kez 30 Nisan'a uzatıldığı öğrenildi.

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın Ocak sonundaki maddi sorunlar gerekçeli "istifa girişimi"nin ardından Valilikçe, bağış kampanyası başlatılmış, ilk etapta 91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası'ndan "ödünç" olarak 100 milyar aktarılmıştı. Daha sonra bankada açılan hesaplarda toplanan parayla, ödünç verilen kısım Valilikçe geri alınmıştı. Bu paranın dışında, İş Bankası'ndaki hesaba toplam 259 milyar lira para yattığı, bu paranın 218 milyarlık bölümünün kulübe verildiği, halen hesapta 41 milyar lira paranın bulunduğu, son geceki bağış taahhütlerinin bu rakamlara dahil olmadığı haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız