SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Geçersiz'' Maçın Yorumları..

A- A+ PAYLAŞ

Sis nedeniyle hakem Orhan Erdemir tarafından tatil edilen Malatyaspor- Ankaragücü maçından sonra "ilginç" açıklamalar ve yorumlar geldi. "Geçersiz" maçtaki bir penaltı pozisyonu bile konuşulurken, hakem bu konuda kendisine yöneltilen soruya "Yapmayın, geçin bunları" yanıtını verdi.

KİM NE DEDİ?
MALATYASPOR BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ: “Yarın çıkıp yeniden oynayacağız.. Sonradan sis maalesef bastı. Bir de maç içerisinde sis gidip geliyor, zorluyordu. Bu saatten sonra yapabilecek bişey yok. Belki ilk yarı bitebilirdi ama. Netice itibarıyla hakem böyle bir karar verdi, saygı duymak lazım. Çünkü en çok sıkıntı yaşayan onlar.. Topu görme noktasında sıkıntı yaşıyordu herhalde hakem. Yarın saat 12.00’de inşallah taraftarlarımızı bekliyoruz..”

VALİ OSMAN DERYA KADIOĞLU: “Tabi aynı sis aynı şartlarda devam ederse yarın da zor. Ama şu anki karar yarın maçın oynanmasına karar verdiler. Ama şartlara bakacaklar, durumu kontrol edecekler. Yüzde 100 bugünden yarın maç oynanacak dersek hatalı olur. Tabi riskli pozisyonlar olabilir, hakem net göremediği an tatil etme hakkı var. Hatalı goller kaleciler açısından yenebilir. Topun biraz net görülmesi lazım. Yetki tamamen hakemin, bizim müdahale etmemiz söz konusu olamaz..”

MALATYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ZİYA DOĞAN:“Baskılı oynayan, pozisyonlara giren, yüzde 100’lük bir penaltısı verilmeyen bir takımdık. Üstelik maça başlarken maçın tehir edilebileceği haberi geldi. Bu oyuncuların motivasyonunu bozdu. 5-10 dakika sonra oynanacağı haberi geldi, sonra maça motive oldular. Hemen hemen tek kale oynuyorduk. Ama bir gerçek var. Başlarken ben yedek kulübesinden karşı tribündeki insanları göremiyordum, ama iptal edildiği anda çok net görünüyordu gibi geliyor bana. Tabi ki karar hakemlerin, saygı göstermek lazım.Onlar bizden daha iyi biliyorlar, tamamen onların mesleği, yaptıkları iş.. O konuda fazla konuşmak istemiyorum, ama maç boyunca üstün olan, her an gol atabilecek taraf Malatyaspor’da. Hatta yüzde yüz de bir penaltımız verilmedi. Bu maçtan önce taraftarımız, futbolcularımız, tribünlerimiz iyi motive olmuştu. Bu avantajlarımızı kaybettiğimiz için üzgünüz ama. İnşallah yarın ortam daha fazlası olacaktır. “

MALATYASPOR BAŞKAN VEKİLİ İLHAN KAVUK:“Aslında ilk yarı bitirilebilirdi ama. Hakemin gözlerinde bozukluk var herhalde. Buna dikkat etmesi lazım. İlk yarısı bitirilebilecek maçtı, ama hayırlısı diyelim..”

MAÇIN HAKEMİ ORHAN ERDEMİR: “Kameralarınızı bir dışarıya çıkın bakın neden tehir ettiğimi anlayacaksınız. Görüş açısı.. Maçı başlattığım zaman farkındasınızdır, herşey çok net gözüküyordu. Ama 35. dakikadan sonra sis tekrar inmeye başladı. O saatten sonra görüş alanı kalmadığı için tehir ettim. Şimdi de federasyondan haber geldi, yarın maç sıfırdan başlayacak.. Benim oyuncuları görmem önemli değil, benim pozisyonları, yardımcı hakemleri, kalecileri, bütün herşeyi görmem gerekiyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız