SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Geçersiz'' Maçtan Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

"GEÇERSİZ" MAÇTAN BAZI NOTLAR..

* Malatyaspor ile Ankaragücü arasında “oynanamayan” maça damgasını sis vurdu. Karşılaşma öncesi rutin düzenlenen ve yetkililerin katıldığı, saat 09.30’da başlayan toplantıya Ankaragücü temsilcisi, 45 dakika gecikmeyle gelebildi. Malatya’da yaşanan su sorunu nedeniyle Elazığ’da konaklayan Ankaragücü temsilcisi, PAF takımının otobüsüyle Malatya’ya geldiğini ve sis dolayısıyla otobüsün yavaş gelmek zorunda kaldığını açıkladı.

* Ankaragücü kafilesinin maç sonrası başkente nasıl döneceği sorun oldu. Malatya’ya Türk Hava Yolları’nın uçak indirmemesi nedeniyle kulüp yetkilileri çare ararken, sis ertelemesi “umut” oldu. Eğer Pazartesi günü hava koşulları elverirse, Ankaragücü hem maçını oynayacak, hem uçakla evine dönecek.

* Konuk takım ertelenen maçtan sonra, "Pazartesi tekrar dönmek üzere" karayoluyla Elazığ’a döndü. Ankaragücü’nün komşu kentte kalma kararı taraftarların tepkisini çekti. Maç öncesi bu yönde tezahüratlar yapıldı.

* Karşılaşmanın devre arasında özürlülerin yarışı planlanmıştı. Yarışa katılacak özürlüler kapalı tribün önünde kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldılar. Ne var ki, maç yarım kalınca, özürlülerin organizasyonunu tribünleri terk eden seyirci izleyemedi. Sessiz sedasız tribünler önünde yarış yapıldı, ödüller Vali Osman Derya Kadıoğlu tarafından verildi.

* 29. dakikada hakem Orhan Erdemir, Malatyaspor çalıştırıcısı Ziya Doğan’ı, itiraz ettiği gerekçesiyle uyardı.

* Karşılaşmada Malatyaspor’dan savunma oyuncusu Ömer Erdoğan ve Ankaragücü forveti Umut Bulut ile Malatyaspor hücum oyuncusu Effa ve konuk takım savunma elemanı kaptan Hakan Kutlu arasında gergin anlar yaşandı. Bu oyuncuların mücadelesi genellikle yere düşmeyle sonuçlandı; hakem iki taraftan birinin lehine faule hükmetti. Effa, bir pozisyonda Hakan’ı “devirince” ortam gerildi, araya giren takım arkadaşları yatıştırdı.

* Karşılaşmada ilginç bir “centilmenlik krizi” yaşandı. Malatyaspor, kazanılan bir serbest atışı pas yaparak kullandı. Homola’nın sert şutu barajdaki Sedat’ı yıktı. Bu sırada taç çizgisine açılan topu Emre kovaladı, Toth’un baskısıyla topu dışarı attı. Oyunun durmasından yararlanan hakem sağlık görevlilerini sahaya çağırdı. Pozisyonda ne olduğunu anlamayan ve Emre’nin topu bilerek taca attığını sanan Effa, Mert’in kullandığı atıştan sonra, topu tekrar dışarı attı. Bu sırada Mert’in, Effa’ya “Topu dışarı atma. Top bizim” uyarıları sonuçsuz kaldı. Malatyaspor kaptanı, Effa'nın centilmenliği sonrası gülümsemekle yetindi.

* Maçı tatil eden hakem Orhan Erdemir, soyunma odasında MHK başkanı Ufuk Özertem'le görüştü ve daha sonra açıklamalar yapıldı. Özertem, maçın Pazartesi günü tekrarlanacağını söylerken, bir süre sonra hakem Erdemir de aynı açıklamayı yaptı.

* Malatyaspor ve Ankaragücü takımları, geçmişte benzer “zamanında oynanamayan” maçlar yaptılar. 4 sezon önce Federasyon, milli maçlar nedeniyle, hafta arasına maç sıkıştırmış, Malatyaspor, evinde Ankaragücü’nü 4-1 yenmişti. 3 sezon önce ilk yarının son maçında Ankaragücü Malatya’ya gelecekti; ama yoğun kar yağışı nedeniyle maç ikinci yarıya ertelendi. Bu maçı da Malatyaspor 3-1 kazanmıştı.

* Orduzu Pınarbaşı'nda oynanan PAF takımlar maçında ise Malatyaspor, 3. dakikada yediği golle Ankaragücü'ne 1-0 mağlup oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız