SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geçici Hükümet Kuruldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:20:01
Geçici Hükümet Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan geçici Bakanlar Kurulu’nu onayladı. Geçici hükümette de Malatya'dan ya da Malatyalı bir bakan yeralmadı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere atanan Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmişlerdir. Cumhurbaşkanımız, söz konusu kabulde Başbakan Sayın Davutoğlu başkanlığında kurulan geçici Bakanlar Kurulu’nu onaylamış bulunmaktadır" denildi. 

YENİ HÜKÜMET..

Yeni hükümetteki isimlerden bazıları şunlar:

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş

İçişleri Bakanı: Selami Altınok 

Dışişleri Bakanı: Feridun Sinirlioğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci

AB Bakanı: Ali Haydar Konca

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Ahmet Erdem

Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Cağatay Kılıç

Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

Adalet Bakanı: Kenan İpek

Kalkınma Bakanı: Müslüm Doğan

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Kutbettin Arzu

Bilim ve Sanayi Bakanı: Fikri Işık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşen Gürcan

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Cenap Taşcı

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Ali Rıza Alaboyun

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKAN..

Kabinede Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanı (bağımsız) isimlerden oluşuyor. Davutoğlu, Başbakan Yardımcılarını Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz, Yıldırım Tuğrul Türkeş olarak açıkladı. 

Ayşen Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Cenap Aşçı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na atandı. 

Eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanı oldu. MHP'li Yıldırım Tuğrul Türkeş ise beklendiği şekilde Başbakan Yardımcılığı'na atandı. Başbakan Yardımcılığı'na yeni atanan isimlerden biri de eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz oldu. Yılmaz'ın yerine ise HDP Milletvekili Müslüm Doğan atandı. Kabine'de 3 isim bağımsızlardan oluşuyor, bu bakanlıklar arasında Adalet, Ulaştırma ve İçişleri Bakanı bulunuyor. Eski Aksaray Valisi İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da bağımsızlar arasında yer aldı. Altınok İçişleri Bakanlığı'na atandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız