SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geçici Yönetim Oluşturuldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kayısı Üreticileri Birliği'nin kurulması için bir adım daha atılarak, geçici yönetim kurulu oluşturuldu.

Kayısı yetiştiriciliği yapan üreticiler 5200 Sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu kapsamında Kayısı Üreticileri Birliği'nin kurulması için bir araya gelerek, Geçici Yönetim Kurulu'nu belirlediler ve Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaatlarını yaptılar.

Malatya Kayısı Üreticileri Birliğini oluşturmak amacıyla, Tarım İl Müdürlüğünde bir araya gelen üreticiler 22 kişilik başvuru listesi hazırlayarak, kendi içlerinden seçtikleri 5 kişilik Geçici Yönetim Kurulu aracılığıyla yazılı başvurularını yaptı.

Malatya Kayısı Üretici Birliğinin Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Ramazan Çelik, kuruluş dilekçesini İl Müdürü Ahmet Güldal'a teslim ederken, kayısı üreticilerinin sorunlarını tespit edip, çözüm yolları konusunda girişimlerde bulunmak amacıyla Kayısı Üretici Birliği'ni kurduklarını söyledi. En kısa sürede üye sayısının artması için çalışma yapacaklarını ifade eden Çelik, tüm kayısı üreticilerinin birliğe üye olmasını beklediklerini bildirdi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise, "Dünya kayısı başkenti olan Malatya'nın çok kıymetli kayısı üreticileri bundan sonra birlik olarak hareket edebilecek bir örgüte kavuştu. Kayısı Üretici Birliği, Malatya için çok önemlidir. Kayısı üreticileri beklentilerini birlik aracılığıyla gündeme taşıyabilecekler. Önümüzdeki dönemde birçok projeyi birlikte gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya Kayısı Üreticileri Birliği Geçici Yönetim Kurulu'na seçilen üreticiler şunlar:

"Başkan Ramazan Çetin (Sütlüce Köyü), Başkan Yardımcısı Mehmet Piliç (Orduzu Beldesi), Davut Alkan (Bindal Köyü), Şinasi Sucu (Suluköy), Yaşar Ekim (Yenice Köyü)."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız