SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gecikmenin Nedeni KİK"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:45:40
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin, Kamu İhale Kurumu'nun Malatya'daki çok sayıda hizmetin gecikmesine neden olduğunu savundu. 

TBMM’de Maliye Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan Milletvekili Mustafa Şahin, "Kamu İhale Kurumu, Malatya'ya yapılan hizmetlerde 5-6 aylık gecikmelere neden oluyor. Malatya-Sivas karayolu duble yol yapımı, çevreyolu alt geçitleri, Sanayi Kavşağı, Akpınar, Emeksiz, Battalgazi Kavşağı, batı girişinden istasyon virajına kadar olan bölümün yapımında vatandaşlarımızın karşılaştığı sıkıntılar, Kamu İhale Kurumu'ndan kaynaklanıyor" dedi. 

Şahin, ihaleyi kazanan hangi firma olursa olsun, kazanamayan ikinci firmanın ihaleye itiraz ettiğini ve haliyle bu itirazın ihale sürecini yavaşlattığını ve bunun da hizmetlerin gecikmesine neden olduğunu ileri sürerek, Kamu İhale Kurumu'nun yapısında değişiklik yapılması gerektiğini savundu. Konuşması esnasında sanayicilerle ilgili sıkıntıları da aktaran Milletvekili Şahin, 31 Aralık 2012 yılı itibariyle bitecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasası süresinin yeniden uzatılması noktasında iş adamları ve sanayicilerin talepleri olduğunu belirterek, "Maliye Bakanlığı'nın bu konuyu yeniden değerlendirmesi, iş dünyamızı ve istihdamı yeniden canlandıracaktır" diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, 'Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı' ile ilgili yaşanan sıkıntı ve şikayetleri aktaran Şahin, şunları kaydetti: 

"Yeminli Mali Müşavirlik Sınavı'na müracaat edildiğinde bu müracaat için her dersten 4 sınav hakkı var ve 10 dersten sınava giriyorlar. Bu 4 sınavda 10 dersin tamamının verilmesi gerekiyor. Dersler verilmediği takdirde o dosya yanıyor ve yeniden iki sene bekledikten sonra tekrar sınava müracaat edilmesi ve yeniden 10 dersten sınava girmek gerekiyor. İlk sınavda geçtiğimiz derslerden de tekrar sınava girilmesi gerekiyor. Örneğin ilk sınav haklarında 10 dersin sekizini geçen biri, diğer iki dersi verememişse, onun için tekrar 2 yıl bekleyip tekrar sınav dosyasının açtırılması ve yeniden 10 dersten sınava girilmesi gerekiyor. Ancak Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) 2010 yılı genel kurulunda bu sınav yönetmeliğinde değişiklik yapma kararı aldı. Bu değişiklikle sınav hakkı 4'den 6'ya çıkıyor ve iki müracaat arası bekleme süresi de 2 yıldan 6 aya indiriliyor. Fakat TÜRMOB'un bu değişiklik kararının yürürlüğe girebilmesi için Maliye Bakanlığı'nın onayı gerekiyor ve bu onay 2 yıldır verilmedi. Bu onayın verilmesi halinde bu alanda yaşanan aksaklıklar ve mağduriyetler giderilmiş olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız