SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gecikmenin Sebebi İsrail!.

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve partinin Merkez Marar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Öznur Çalık, "Malatya 12 Mart 2011'e kadar Büyükşehir olacak ve yasayla 5 kilometreye kadar olan bölgedeki beldeler Büyükşehir kapsamına girecek" dedi.

Kanal Malatya'da bir programa konuk olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir yasasıyla ilgili soruları cevapladı. Malatya'nın Büyükşehir olması için Başbakan'ın bizzat talimat verdiğini canlı yayında açıklayan Öznur Çalık, "Başbakanımız Malatya bize inanılmaz destek veriyor. Bu şehri Büyükşehir yapmalıyız diyerek İçişleri Bakanı'na talimat vermiştir. Bu konuda yasa hazırlandı ve son Kızılcahamam toplantısında yasa tasarısı Başbakanımıza sunuldu ve son şekli verildi. Büyükşehirler ile ilgili yasa tasarısı bu yasama döneminde çıkarılacak 10 yasa arasına alınmıştır. Mecliste bütçe görüşmelerinin ardından bu yasalar ele alınacak" dedi.

Başbakan ile yaptıkları son görüşmede Malatya'nın Büyükşehir olması için teklifin Meclise gönderileceğinin sözünü de aldıklarını kaydeden Öznur Çalık, şunları söyledi:

"İSRAİL KRİZİ PATLAK VERMESEYDİ MALATYA DAHA ERKEN BÜYÜKŞEHİR OLACAKTI"
"Milletvekili arkadaşlarımızla görüşüyoruz, aslında bu yasa İsrail krizi patlak vermeseydi o zamanlarda çıkacaktı. Bu nedenle gecikti. Başbakanımız genel merkez de tüm Milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Büyükşehir Yasası da dahil 10 yasanın çıkması için destek istedi. Bu yasalar 12 Mart 2011'e kadar yasalaşacak. Malatya'da 12 Mart'a kadar büyükşehir olacak. Bu müjdeyi Başbakanımız Malatya'ya verecektir. Şimdi tüm gücümüzle bu yasanın çıkmasını bekliyoruz. 3 ay sonra daha önemli bir aşamaya
gelebiliriz. Yasayla 5 kilometreye kadar olan bölgedeki beldeler büyükşehir kapsamına girecek ve böylece büyükşehir için aranan nüfus oranına ulaşılacak."

ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET..
Çalık, ayrıca Akpınar Meydanı'nda ve Ayakkabıcılar Çarşısı'nda esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Akpınar Meydanı'nda bulunan vatandaşlarla sohbet eden ve sorunları olup olmadığını soran Çalık, vatandaşların sorunlarını da dinledi ve not aldı.

Malatya Belediyesi'nin bölgede yaptığı kaldırım düzenleme çalışmalarına dikkati çeken Çalık, bu bölgedeki esnafların Kurban Bayramı'ndan önce bu çalışmaların yapılmasına ara verilmesini istediğini, ara verilen çalışmaların bayramdan sonra yeniden başladığını kaydetti.

Çalık, 'Kaldırım düzenleme çalışmaları, büyük bir hızla devam ediyor. Esnafımız da memnuniyetlerini ifade ettiler. Çalışmalar devam ederken esnafımız biraz sıkıntı çekiyor ancak sıkıntıya girmeden güzelliklere kavuşamıyoruz. Esnafımızın gösterdiği iyi niyete çok teşekkür ediyorum. Esnafımızın ekonomik göstergeler nedeniyle memnuniyetini gördük. Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını ilettiler. Vatandaşımızın da sorunlarını dinledik" ifadelerini kullandı.

SİNAN KÖYÜNDE..
Çalık, ayrıca Sinan köyünü ziyaret etti.

Beraberinde AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer ile partinin yönetim kurulu üyeleri Cumali Altuntop, Mustafa Dağdelen, Cengiz Kaçmaz ile partinin gençlik kollarının bazı yöneticileriyle birlikte Sinan köyüne giden ve Sinan köyü Muhtarı Yalçın Ağar'ın (45) 40 mevlidine katılan milletvekili Öznur Çalık, burada vatandaşların sorunlarını da dinledi.

Sinan köyünde yolun asfaltlanmasını isteyen köylüler, ayrıca Köy Evi yapılmasını da talep ettiler. Köy Evi için Sinanlı iş adamlarından katkı da isteyen milletvekili Çalık, yolun asfaltlanması için İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er'i arayıp bilgi istedi. Sözü edilen 3 kilometrelik yolun 2011 programına alınacağını öğrendiğini söyleyen milletvekili Çalık, Reşit Gök tarafından arsa hibe edilip mezarlık yapılacak olmasından dolayı da Gök ailesine teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız