SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geciktik Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:03:26
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İl temsilciliğini ziyaret ederek, temsilci Bedir Özten ve yöneticilerle Malatya’nın sorunları hakkında görüş alış-verişinde bulundu. Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Çoşkun ile yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıya, Milletvekili Öz’ün yanı sıra İl başkanı Bülent Tüfenkçi ile yönetim kurulu üyeleri ile bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. Ziyarette meslek odalarının sorunlarının yanı sıra Büyükşehir, Kentsel dönüşüm, Belediyelerin çalışmaları, TOKİ’nin çalışmaları karşılıklı görüş alış verişi şeklinde masaya yatırıldı. 

TOKİ

TOKİ’nin kibrit kutusu gibi evler üretmesini doğru bulmadığını belirten Milletvekili Öz: “TOKİ; özünde sosyal konut üretmek, altyapı tesisleri ve sosyal yaşam alanları oluşturuyor. Maliyeti düşürmek için  kibrit kutusu gibi evler inşa etmesi benim içime sinmiyor. Sanırım bu konuda da yeni yeni projeler üretmeye başladılar” ifadelerini kullandı. 

TOKİ’ye tanınan ayrıcalıklar nedeniyle inşaat sektörünün rekabet gücünü yitirdiğini belirterek sözlerine başlayan İMO İl temsilcisi Bedir Özten de “ Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü çökmek üzere. TOKİ’nin kente yararı olmadığı gibi, bir çok esnaf ve işçiyi de mağdur etmiştir” diyerek TOKİ’nin kent ekonomisine katkı yerine zararı olduğunu söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM..

Milletvekili Öz, Kentsel Dönüşüm konusunda da “Riskli yapıların yıkılması ve sağlıklı kentlerin oluşturulması için bu yıl yasalaştırdığımız ve halk arasında kentsel dönüşüm denilen projeye biz Malatya’da 3 yıl önce başlamıştık. Maalesef başarılı olamadık. Beydağı yamaçlarındaki hak sahibi vatandaşlara uyum sağlayamadık. Halbuki uyum sağlansaydı bu proje Türkiye’de örnek olacaktı” dedi.

MESLEKİ ÖRGÜTLER VE STKLAR..

Meslek örgütlerinin ve STK’ların, kent sorunları hakkında gayet duyarlı olmalarını beklediklerini belirten vekil Öz, “ 5084 Teşvik Yasası'nın süresinin uzatılması ile ilgili konuda Malatya bir bütün olmuştur. Bu çok iyi bir göstergedir. Kentin bütün sorunlarında sağcısıyla-solcusuyla bu birliktelikler ve duyarlılıklar sağlanmalı. Bu sağlandığı zaman iktidarlar bu sese kulak vermek zorundadır. “ diye konuştu.

İMO temsilcisi Özten’de “ Meslek Odaları olarak bizleri dinlemiyorlar. Malatya’nın hiçbir sorununda görüşlerimizi almıyorlar danışmıyorlar” diyerek kent yöneticilerinin Odaları görmezden geldiğini öne sürdü.

YAVAŞ BELEDİYE

Belediye çalışmalarının çok yavaş olduğunu ve sağlıklı yapılmadığını belirten İMO Temsilcisi Özten “Belediye çalışmaları çok yavaş gidiyor. Güzergahlar bazen günlerce bazen da haftalarca kapalı kalıyor. Bu durumda bütün Malatyalı mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı. 

Öz de “Elbetteki yerele veya genel yöneticiler zaman zaman eksik işler yapabilirler, sizler meslek örgütleri olarak güzel işleri desteklerken aksayan yönlerini de yapıcı bir şekilde aktarın.” diyerek Belediye çalışmalarına destek olunmasını istedi.

BÜYÜKŞEHİR

Malatya’nın Büyükşehir olmasının 10 yıl geciktiğini belirten İMO temsilcisi Özten “Yakınca, Bostanbaşı, Hanımınçiftliği, Orduzu gibi beldelerin alt yapı şebekeleri Malatya ile birleştiği zaman Büyükşehir olunmalıydı.” dedikten sonra “ Battalgazi Belediyesi binası için DSİ binası konuşuluyor. Bize göre çok yanlış. İlçelerin kaymakamlıkları, belediye binaları çekim alanlarıdır. Bu binaları gelişmeye açık bölgelere inşa ederek uydu kentlerin oluşmasına olanak sağlamalıyız. Aksi halde Büyükşehir bir tabela olmaktan öteye geçmez ve kentte sıkışıklıktan kurtulamaz” diyerek kurulacak olan belediye ve kaymakamlık binalarının kent merkezine değil de gelişmeye açık bölgelere inşa edilmesini istedi. 

Vekil Öz de “ Doğru. Büyükşehirde geciktik ama bu bize nasip oldu. Gerçekten büyükşehir olmak istiyorsak şimdiden başlayarak, sağlıkta, eğitimde, ekonomide, her alanda nasıl bir Malatya istiyorsak şimdiden çalışmalara başlanılması gerekir. Sizlerden isteğim uzmanlık alanlarınızda Malatya’yı büyük şehire hazırlamaktır. Bu konuda getireceğiniz projelerin iktidar partisinin bir vekili olarak takipçisi olacağıma söz veriyorum” diyerek Odaların birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız