SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geçit Üstü Geçişi Riskli mi?

A- A+ PAYLAŞ

Şehiriçi doğalgaz şebeke döşeme çalışmaları devam ederken, ana boru hattının, Kız Meslek Lisesi kavşağındaki araç alt geçidinin üstünden, 40-50 cm. derinlikte geçirilmesinin "risk" olduğu öne sürülüyor.

PEGAZ şirketi tarafından 30 yıllığına doğalgaz dağıtım lisansı alınan Malatya'da, doğalgaz şebeke çalışmaları sürüyor. İnönü Caddesi boyunca döşenen ana hattı oluşturan çelik boruların, 1 yıldan az bir süre önce tamamlanan Kız Meslek Lisesi araç alt geçidinin üstünden geçirilip Hükümet Meydanı'na doğru getirilmesi sırasında, borunun yol seviyesinden 50 cm civarında derinlikte olduğu ifade edildi.

Doğalgaz şebeke döşemesinde, "Boru döşeme derinlikleri borunun üst seviyesinden itibaren ana hatlarda boru çabı +1 m., servis hatlarında ise boru çapı+0,5 m. olmalıdır. Ancak; servis hattı ana yolu veya tali yolu geçmek zorunda ise ana hat gibi işlem görür.." şeklinde Makine Mühendisleri Odası saptamalarının olduğu belirtilirken, mevcut bölgedeki döşemenin ileride bir risk oluşturup oluşturmayacağı konusunda açıklama bekleniyor.

Bu arada, "Ana hat veya servis hattı, kanal ve galerilerden, yakıt tankları ve gaz tepoları gibi tehlike olasılığı bulunan yerlerden geçirilmemelidir. (TEK Trafo ve Tali merkezi ile Reglaj istasyonları arasında en az 25 m. mesafe olmalıdır.." şeklindeki bir saptamaya da, Mücelli Sağlık Ocağı karşısındaki trafo ve akaryakıt istasyonu yanındaki geçişte ne kadar uyulduğu bir başka soru işareti oldu.

Malatya Belediyesi'nin yüzde 10'una yasa gereği ortak edildiği gaz dağıtım şirketinin, şebeke döşeme çalışmalarını 16 taşeron firmayla yapmakta olduğu belirtilirken, şebeke döşeme kontrol çalışmalarının, EPDK tarafından ayrı ihaleyle bir firmaya verildiği, halen söz konusu denetimi bu firmanın yapması gerektiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız