SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geçitler 20 Ocak'ta Tamam'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya'daki köy alt yapı hizmetleri için 2010 yılı bütçesinden yaklaşık 10 milyon TL para aktarılarak, bu kaynağın 2011 yılında kullanılacağını kaydetti.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, TBMM'deki yoğun çalışmaya karşın milletvekillerini fırsat bulduğunda halk günlerine katılacağını ifade ederek, Muharrem ayını da tebrik etti ve "Ana muhalefet partimizin kongresi var. Mevlana etkinliklerindeki konuşmaları dinledik. Özellikle bize tavsiye edilen 'Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi kal" distürü bütün siyasi partiler kendilerine şiar edinmişlerdir. Umarım şuana kadar bütün siyasi partilerde olduğu gibi ana muhalefet partisini yaptığı kongrenin de hayırlı olmasını diliyorum. Ancak insanların düşüncelerine göre, nabızlarına göre şerbet vermekten de kaçınırlar. CHP'nin 'Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi kal" distürüne riayet etmediklerine şahit olmaktayız. Halkımız bunları en iyi şekilde görüyor" dedi.

AKP Malatya Teşkilatı'ndaki halk günleri toplantılarının kendisinin seçim sözü olduğunu hatırlatarak, bu uygulamanın diğer milletvekillerinin de desteği ile 2007 yılından beri devam ettiğini belirterek sözlerine başlayan Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Bugün ana muhalefet partisinde kurultay yapılıyor. Hakikaten bu siyasi parti kurultay yapmaktan bu ülkenin sorunlarına proje üretmeye fırsat bulamamıştır. Ha bire kurultay yapıyorlar. Bir insan olduğu gibi görünmeli
yada göründüğü gibi olmalı. Ben korkarım ki CHP Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olacak. Kişi inanmadığı ve yaşamadığı şeyleri söylemeyecek. Kimse siyasette takkiye yapmamalıdır. AK Parti ve sayın başbakanımızı sürekli takiyye yapmakla suçlayan CHP; hakikaten şuanda tam olarak tam bir takkiyye yapmaktadır. İç dünyaları ile dünyaları örtüşmemektedir. CHP'nin biran önce gerçek kimliği ile siyaset yapması kendi menfaatlerine olacaktır" diye konuştu.

KÖY HİZMETLERİ İÇİN YENİ KAYNAK AKTARILACAK
Öz, Malatya kamuoyuna ilk kez bir bilgiyi aktaracağını söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın başbakanımızın talimatı ile 2005 yılında farklı bir uygulama başlatıldı. KÖYDES ve BELDES. Bu KÖYDES ve BELDES kapsamında şimdiye kadar Malatya'ya 103 milyon TL, para gönderildi. Bu 103 milyon TL, Malatya'daki köy alt yapılarında kullanıldı. 2010 yılında ise iki parça halinde toplam 19 milyon TL para gönderildi. Hükümetimiz, hakikaten bereketli, maliye bütçesi bereketli. Şuanda Maliye'de 2010 yılı içerisinde kullanılmayan 500 ile 550 milyon TL arasında ortalama bir para artışı söz konusu. Bu parada köylerimizdeki hizmetlerde kullanılmak üzere, bütün İl Özel İdarelerine gönderilecek. İllere göre tam olarak paralar ayrılmadı. Ama tahmin ediyorum ki, 2010 yılı bütçesinden 2011 yılında kullanılmak üzere Malatya'ya ek olarak 8-10 milyon TL bir para gelecek. Bu para önümüzdeki hafta İl Özel İdare bütçesine aktarılacak ve köylerimizin hizmetinde kullanılacak. Bu 2010 yılı bütçesinde hesapta olmayan bir paraydı. Artık iş makinelerimiz akaryakıt yok diye durmayacak."

Öz, Turgut Temelli Alt Kavşağı ile Akpınar Kavşağı arasındaki alt geçitler ile Beylerderesi Viyadüğü'nün en son kendilerine verilen bilgiye göre 20 Ocak 2010 tarihinde tamamen bitmiş olacağını belirtti. Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelerek alt geçitler, Beylerderesi Viyadüğü ve Kültür Merkezi'ni açılışını yapacağını kaydetti.

Öz, alt geçitlerdeki gecikmelerin bürokratik hatalar ile inşaatlar esnasında çıkan kaynak sudan geciktiğini belirtti.

ESNAFI DOLAŞTI..
Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, ayrıca kuyumcu esnafıyla bir araya geldi.

Sabah saatlerinde Eski Belediye önünde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Öz, daha sonra ayakkabısını boyattı.

Ayakkabı boyacısıyla bir süre sohbet eden Öz, diğer yandan da vatandaşların sorunlarını dinleyerek, not aldı.

Öz, ayakkabısını boyatmasının ardından kuyumcu esnaflarını ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız