SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hocam Kopyayı Sizden Çektim!."

0
Güncellendi - 2016-05-24 05:59:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Lisesi'nin değişik dönem mezunlarının biraraya gelip hasret gidermesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen ve hafta sonunda gerçekleştirilen buluşma, renkli görüntülere ve sohbetlere sahne oldu.

Malatya Ticaret Lisesi’nden mezun olanlar, Ali Seydi Polat başkanlığında oluşturulan komitenin  organizasyonuyla bir araya geldi. Malatya dışından da katılımın olduğu ve iki gün süren buluşma programı kapsamında, Malatya Ticaret Lisesi mezuniyetleri 50 yılı aşanlara da Dede Korkut Parkı'ndaki törenle plaket takdim edildi. Vefat etmiş olan mezunlar rahmetle anıldı.

Plaket töreninde; Vefa Ödülü Malatya Ticaret Lisesi mezunlarından olan Malatya ve İstanbul Milletvekilliği yapan rahmetli Ferit Mevlüt Aslanoğlu’na verildi. Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin’in takdim ettiği plaketi, rahmetli Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun kardeşi İbrahim Aslanoğlu aldı.

Kendisi de Ticaret Lisesi mezunu olan Çekin, “Aslanoğlu’nun öldüğüne inanmak çok zor. Öyle şeyler yaşadık ki, öyle şeyler duyduk ki, öyle şeyler birlikte paylaştık ki, onun yok oluşunu kabullenmek gerçekten zor geliyor. Hiç tanımadığı kişiler için kendi cebinden para verip, eğitim görsünler diye uğraşan bir insandı. Bunun yüzlerce örneği var” dedi.

Rahmetli Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun kardeşi İbrahim Aslanoğlu ise, “İsterdim ki bu organizasyonda kendisi sizlerle olsun. Böyle organizasyonları çok severdi” ifadelerini kullandı.

“HOCAM KOPYAYI SİZDEN ÇEKTİM”

Okulun 62 yıl önceki mezunlarından olan Malatya’nın duayen gazetecisi Araştırmacı-Yazar Celal Yalvaç’a plaketini 50.yıl Malatya Ticaret Lisesi Mezunları Malatya buluşması etkinliğini gerçekleştiren Tertip Komitesi Başkanı Ali Seydi Polat verdi.

Polat, Yalvaç’ı Malatya’ya ilk tayin olduğu 1982 yılında tanıdığını ifade ederek, “Kendisi çok değerli bir ağabeyim. Çocukları da benim öğrencim. Malatya’nın gazetecilerinin duayeni, üstadı, ağabeyi. Ona ödül vermek bizim için onurdur, şereftir” diye konuştu.

Polat, 71 yıl önce eğitime ve öğretime açılan Malatya Ticaret Lisesi'nin çeşitli dönem mezunlarını bir araya getirmek için ilk kez bu yıl bir organizasyona giriştiklerini , "en kıdemli" mezunlardan bazılarının da aralarında bulunmasından mutluluk duyduklarını belirterek, katılanlara ve organizasyona katkıda bulunanlara teşekkürlerini ifade etti.

Plaketini alan Yalvaç, ısrarlar üzerine Malatya Ticaret Lisesi’ndeki bir anıyı anlattı.

Yalvaç, aynı lise mezunu olan iş adamı Mesut Erdoğan’ın bir sene sınıfta kalma bir senede sınıf geçme döneminin olduğunu ifade ederek, “Sınıfta kalma senesinde elini konulu sallar gelir, defter kalem yok, dersi dinler giderdi. Sınıf geçme senesinde Malatya tabiriyle allem eder kallem eder geçerdi. Ben orta kısıma başladığımda Mesut Bey üçüncü sınıftaydı. Lise 2’de beraber okuduk. O sene, geçme senesi. Allah rahmet eylesin Osman Karayalçın diye bir Cebir hocamız var. Mesut, kopya çekmesin diye bütün tedbirleri alıyor. Mesut Bey ön sırada oturuyor. Hoca geliyor yanına başından hiç ayrılmıyor, kontrol ediyor. Yazılı oldu bitti, Mesut 9 aldı. Hoca, ‘sen bu notu alamazsın, ne yaptın?’ dedi. ‘Hocam çalıştım’ dedi. Hoca da, ‘Özel hoca tutup çalışsan yine bu notu alamazsın’ dedi. ‘Hocam kopya çektim’ dedi. Hoca da, ‘yok başını bekledim, kopya da çekmedin’ dedi. Hocamız sonraki gün ‘Mesut uyuyamıyorum, uykularım kaçıyor. Sen bu notu nasıl aldın?’ diye sordu. 2-3 gün sonra hoca bir daha sordu, Mesut'ta ‘Hocam kopyayı sizden çektim’ dedi. Hoca, Mesut’un başını bekliyor. Gelen kağıdı alıyor, elleri arkada ve kağıtlar da elinde farkına varmadan Mesut’a doğru tutuyor. Mesut da, hocaya verilen her kağıttan bir şey yazıp, 9 aldı.” dedi.

“HİÇ KOPYA ÇEKMEDİM”

Hayatı boyunca hiç kopya çekmediğini dile getiren Yalvaç, “Hayatım boyunca kopya çekmiş adam değilim. Önüme dersin kitabını bile koysam, öğretmenlerimin bana itimadı vardı. ‘Celal kopya çekmez’ derlerdi. Bende hayatım boyunca tek bir kopya çekmiş adam değilim. Okulun orta ve lise kısmında 6 sene müddetle devamlı iftiharla geçtim. İyi bir öğrenciydim. Sınıfta bir, iki ve üçüncülüğü ben kendim ayarlardım. Bazı arkadaşlar kıskanınca, bazen az yazar verirdim ki onlar bir ya da ikinci olsunlar” diye konuştu.

“KOPYA ÇEKMEDE MEŞHURDUM..”

İş adamı Mesut Erdoğan da 50. yıl anısına plaket alan isimler arasındaydı.

Malatya Ticaret Lisesine kayıt olan 42. öğrenci olduğunu anımsatan Erdoğan, “İkinci sınıf talebesiydim. Numaram 42. Okulda çok güzel bir hayat geçirdim. Kopya çekmede de meşhurdum. Mustafa diye çalışkan bir arkadaşımız vardı. Bazen hoca yazılı yapacağında, ‘hocam bugün yapma, Mustafa yanımda yok, ben ona bakacaktım’ derdim. Allah’a şükür hocalarımız bizimle yakından ilgilendi ve bugünleri gördük. Çok güzel günler yaşadık. Mezun oldum. Askerliğimi de Yedek Subay olarak yaptım. Sonrada ticarete başladım ve bugünlere geldik” dedi.

VEFA ÖDÜLÜ FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU’NA VERİLDİ

Malatya Ticaret Lisesi buluşması anısına Vefa Ödülü, ‘Ülkesine ve Malatya’ya hizmetlerinden’ dolayı Malatya Ticaret Lisesi mezunlarından olan Malatya ve İstanbul Milletvekilliği yapan rahmetli Ferit Mevlüt Aslanoğlu’na verildi.

Buluşmada 50. yılı aşkın mezunlardan plaket alan isimler şöyle:

Celal Yalvaç, Mesut Erdoğan,  Halis Çakan, Hasan Yağmurlu, Adil Karaaslan, Mehmet Reşat Engür.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ticaretl1a

ticaretl2

ticaretl3

ticaretl5

ticaretl4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mithat Erdem (7 yıl önce)
    Bende sizin aranızda bulunmayı çok isterdim. Sağlık sorunum nedeniyle katılamadım. Tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımı sunarım. Tertip komitesinde emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. Harika bir buluşma.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ozerdem (7 yıl önce)
    bu güzel organizasyonu yapan emeği gecen arkadaşlar ve sivil toplum örgütlerine sonsuz teşekkürleri mi sunar bir katılımcı olarak mihnet duyar saygılarımı sunarım
    0
    0
    Yanıtla