SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geçmişimiz Temiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, "Geçmişimiz insan hakları konusunda son derece temizdir"diyerek, "İnsan hakları ihlallerini biraz daha aşağı çekebiliriz" ifadelerini kullandı.

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'nun organize ettiği "İnsan hakları ihlalleri ve hak arama yolları" konulu konferansı İl Genel Meclisi Salonu'nda veren Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, insan haklarını çiğneyenin devletler olduğuna dikkat çekip, "Türkiye'de bütün çabalara rağmen maalesef insan hakları ihlalleri ortaya çıkmaktadır. Oysa bizim tarih değer ve kültürümüz baktığımızda biz karıncayı bile incitmekten çekinen bir inanç geleneğinden geliyoruz. İnsanı insan olduğu için seven bir kültür ve inançtan geliyoruz. İnsan hakları birçok ülkede olmazken, Türkler insan haklarına önem verirdi. Geçmişimiz insan hakları konusunda son derece temizdir. Değerlerimiz buna son derece müsaittir.
Bugün bundan daha iyi yapabiliriz. İnsan hakları ihlallerini biraz daha aşağı çekebiliriz. Bu biraz da zihniyetle ilgilidir. İnanmayla ilgilidir. İnsan insan olduğu için korunmalı ve saygı duyulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne açılan davalar konusunda da örnekler veren Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne en çok dava Rusya'da açılıyor. İkinci sırada Polonya ve üçüncü sırada ise Türkiye geliyor. Yani Türkiye, şikayet edilen ülkeler arasında 3.sırada bu iyi bir şey değil. Bizim daha aşağılarda olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Türkiye'den 32 bin başvuru olduğunu, bunun yarısı olan 16 bin'inin kabul edilmediğine dikkat çeken Baharçiçek, "2 bin 295 dosyada ise Türkiye mahkum olmuştur. 46 dosyada ise devletimiz lehine hüküm verilmiştir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız