SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geçmişlerini de Unutuyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:01:57
A- A+ PAYLAŞ

Yerel seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü, Doğanşehir’in Erkenek ve Sürgü beldelerinde seçim bürosu açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın da katıldığı açılışlara vatandaşlar ilgi gösterdi. 

CHP Doğanşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaman’ın Erkenek ve Sürgü beldelerindeki seçim bürolarının açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

İNCİ: O MÜHRÜ SİZLERLE BERABER ALACAĞIZ

Erkenek’teki seçim bürosunun açılışında bir konuşma yapan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Malatya Büyükşehir’in mührünü almaya hazır olduklarını belirterek, “O mührü sizlerle beraber alıyoruz. Bunu nereden biliyorum? Şu anda Erkenek’te görüyorum. Akçadağ’da gördüm, Doğanşehir’de gördüm. İki gün önce Yazıhan’da gördüm, üç gün önce Hekimhan’da gördüm. Korkmaya başladılar. Geliyoruz. Sizlerle beraber, bütün Erkenek’le geliyoruz, bütün Doğanşehir’le geliyoruz. Ama ben onlara diyorum ki korkmayın. Çünkü CHP’nin yöneteceği bir şehirde siz de daha öncekinden daha iyi standartlarda yaşayacaksınız” diye konuştu. 

2009’DAN ÖNCE CHP Mİ YÖNETİYORDU?

AKP’lilerin geçmişlerini bilmediğini ve balık hafızasına sahip olduğunu kaydeden İnci, “Taştepe’de geçen gün milletvekilleri kalkmış demiş ki ‘2009’dan önce Taştepe’ye bir çivi çakılmadı.’ O tarihte de senin belediye başkanın AKP’li olan Cemal Akın’dı. CHP mi yönetti orayı? Bunlar böyle. Geçmişlerini de unutuyorlar” ifadelerini kaydetti. 

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitingine de değinen CHP’li Hakan İnci, “Ne söyledi Malatya’yla ilgili? Kayısıyla ilgili bir şey söyledi mi? 10 kilo elmanın 1 TL’ye satıldığını söyledi mi? Hayır. O zaman nerede Malatya’dan razılık! Kayısıyı bile bilmiyor. Güneş kurusu dedi. Malatya en çok oyu veren 5 ilden biriydi, ama başbakan daha Malatya’nın ne olduğunu bilmiyor” dedi. 

Başbakan Erdoğan’ın CHP’yi hedef haline getirdiğini kaydeden İnci, “CHP’den korkuyor. Ama korkunun ecele faydası yok, nasıl geldiyseniz öyle de gideceksiniz. Hiç korkmayın, CHP yaklaşık 100 yıl önce de vardı, 100 yıl sonra da olacak. Biz buradayız, biz bu cumhuriyetin bekçisiyiz, biz Türkiye’nin bekçisiyiz” şeklinde konuştu. 

“CHP İKTİDARINDA, KAPANAN TÜM BELEDİYELER TEKRAR AÇILACAK”

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ama ne zaman bu ülke zor duruma düşse, bu ülkenin birleştirici gücü CHP taşın altına elini değil, gövdesini koymuştur. Bu dönem de öyle olacaktır” ifadelerini kaydetti. 

CHP iktidarında kapanan tüm belde belediyelerinin tekrar açılacağını kaydeden Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca Türkiye nüfusunun oranına göre yeni belediyeler de açılacaktır. Çünkü biz halkla beraber yönetimin sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Çabuk unutuyoruz. 495 tane köyümüz mahalle oldu diye sanki şehirleşecek, sanki onların ekonomik değerleri artacak. Bunun arkasında başka bir şey var. AKP, vatandaşı müşteri gibi gören bir zihniyetle yönetiyor bu ülkeyi. Peki o 495 tane köy, beş yıl sonra ne olacak? Emlak vergisi verecek, çöp vergisi verecek, asfalt vergisi verecek. 495 tane köyümüzün meraları ne olacak? El Fatiha. Onlar da ranta açılacak. Onun için, hangi siyasi görüşten olursak olalım, buradaki mesele memleket meselesidir, Malatya’nın kendi meselesidir, 495 tane köyün, Malatya’da kapatılan yaklaşık 45 tane beldenin gelecek meselesidir. Bu ayın 30’unda yapılacak seçimde siz sadece yerel yöneticileri seçmeyeceksiniz. Bu ülkenin geleceğini de belirleyecek bir seçim olduğunu unutmayalım.”

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da yaptığı konuşmada, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci’nin Malatya’ya hizmet etmek için bilgi birikimini ve deneyimini ortaya koyduğunu belirterek, “Ona vereceğiniz destekle Malatya’yı önümüzdeki dönem daha iyi yöneteceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız