SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geçmişte Yaşanan Kaybettirdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:29
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatya, Sivas, Kahramanmaraş ve Çorum’un geçmişte yaşadığı siyasi olaylar nedeniyle sermaye birikimini kaybettiğini ve sanayileşmenin bu bölgelerde gecikmeli olarak geliştiğini söyledi.

Malatya Milletvekili Fındıklı, beraberindeki partili yöneticiler ile MÜSİAD’ı ziyaret ederek, burada Şube Başkanı Mehmet Balin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre görüştü.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD olarak 2013 hedefi için Malatya’da yapılacak çalışmalar için bir dizi araştırma içinde bulunduklarını, bu nedenle de Kayseri’deki sanayi bölgelerinde inceleme yaptıklarını ve Gaziantep’te bazı incelemelerde bulunacaklarını söyledi. Balin, sektörel çalışmalarda yürüttüklerini ifade ederek, bu konuda Malatya Belediyesi ile bir çalışma yürüttüklerini, ikici çalışmanın ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile olacağını kaydetti.

Milletvekili Fındıklı, “Malatya için önümüzde iki tane örnek var, bunlardan bir tanesi Kayseri, diğeri ise Gazinatep’dir. Biz her ikisini de çok yakından takip ettik şimdiye kadar” dedi.

Sanayicilerin şehir ile kendi güçlerini bir arada tutma ve muhafaza etmesi gerektiğini söyleyen Fındıklı, “İnsanları ve kurumları bir birinin fotokopisi olarak çoğaltamazsınız. Neticede hepimiz Malatya’da çalışıyoruz. Önemli olan birlik ve beraberliği sağlamaktır” dedi.

Fındıklı şunları söyledi, “Bizim belimizi kıran rahmetli Hamido olayları ile başlayan bir göç dalgasıdır. Biz hem yetişmiş eşrafımızı kaybettik ve hem de onlarla birlikte yetişmiş insan kaynağımızı kaybettik ve hem de şehir olarak sermayemizi kaybettik. Dikkat ederseniz, Malatya’nın İstanbul’da temsil noktasında çok güçlüdür. Diyorlar ki ‘Herkes burada.’ Biz herkesi kaçırdıkta onun için burada. Mersin tarafına gidiyorsunuz, Ehlibeyt olan birçok arkadaşımız Malatya’dan göçerek o tarafı gittiler. Orada da çok etkililer, Darendeliler Adana’ya gittiler. Yani insanlar şöyle düşündü, ‘Burada huzur kalmadı. Bu çocukların geleceği ne olacak? Gideyim, hiç olmazsa çocuklarımın geleceğini kurtarayım. Bu Çorum içinde böyle, bu Malatya içinde böyle, bu Sivas içinde böyle, bu Kahramanmaraş içinde böyle. Bunlar yeni baştan toparlanıyorlar. Benim oda başkanlığı döneminde yaşadığım en büyük problemlerden birisi buydu. Yani yeni baştan biz şehir olarak sermaye biriktirmeye başladık, çünkü sermaye olmadan bir şey yapamıyorsun. Dışarıdaki adam gelip buraya yatırım yapmaz. Ya maden olur yada başka bir şey. Siz içerde sermaye biriktireceksiniz ki kendi adamınız yatırım yapsın ki otursun. Böyle bir yapıyı şu durumda kırdık. O dönem geride kaldı. Yeni nesiller yetişti. Sırt sırta veriyoruz. Eskiden yalvar yakar bir kişiye Organize sanayi Bölgesi’nde yer vermek için çaba gösteriyorduk. Şimdi 500 kişi müracaat ediyor, içinden 50 kişi seçiyoruz. Demek ki bir yol almışız. Yeter mi, yetmez. Daha çok gayret göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız