SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gel Artık Kardeşim!'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'yi eleştirerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin 50-60 yıldan beri tek başına iktidara gelemediğini söyledi.

Malatya Belediyesi'nde, belediye başkanı Ahmet Çakır ve AKP Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin'in de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan'ın konuşması sırasında ağlamasıyla ilgili soruyu şöyle cevaplandırdı:

"Sayın başbakanımızın çok güzel şekilde ortaya koyduğu, projemizin temel ana direklerini ortaya koyan bu konuşmasına duygusuz kalmak mümkün değil. Ağlamak elbette olabilir."

İnsanların duygusal olduğunu anlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Ama gönüller ve vicdanlarda bu konuşmanın bütün milletimiz tarafından onaylandığını şahsen biliyorum. Aldığımız mesajlar bu konuşmanın tarihi kardeşlik manifestosu olduğunu ortaya koyuyor. Eminim muhalefet de ilgilenmiştir. Bakmayın siyasi söylemlerin sertiğine ama vicdanlara hitap eden konuşmaların etkisiz olması düşünülemez. Ben ve arkadaşlarım duygusal olmuş olabiliriz. Ama bin yıllık tarihimiz ortaya konmuştur. Bizi et ve tırnak gibi birbirimizden ayrılmaz hale getiren geleneklerimiz, örf ve adetlerimiz dünkü konuşmayla çok güzel şekilde ortaya konulmuştur."

Hükümetin demokrasi açılımıyla ilgili yaptığı çalışmanın kürt açılımı olmadığını böyle bir projelerinin söz konusu olmadığını söyleyen Arınç, şunları söyledi:

"İktidar partisinin önünü kesmek için muhalefet partileri böyle konuşabilir. Ancak, halkımızın huzura kavuşmasından kimse rahatsız olmamalı. Kapıları kapatmak, peşinen suçlamak, hatta çirkin ve galiz ifadelerle AK Parti genel başkanı ve bize hakaretler yağdırmak çok büyük yanlıştır. Bu kadar büyük yanlış yapmalarına izin vermeyeceğiz. Kapıları kapatırsanız, yine yolumuza devam ederiz ve sizin bu tavrınızı milletimize şikayet ederiz. Siyasi parti liderlerinin bu kadar sert ifadelerle toplumu germelerine razı değiliz."

CHP'nin Türkiye'nin en köklü siyasal partisi olduğunu, ancak uzun yıllar iktidara gelemediklerini söyleyen Bülent Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Mesela Malatya CHP'nin en güçlü kalesi olarak bilinirdi. Ancak, 7 milletvekilinden 6'sı AK Partili. Mesela ben Manisalıyım. Manisa'da bir ilçe CHP'li ise o ilçeye küçük Malatya derlerdi. Malatya gibi bir yerde Cumhuriyet Halk Partisi buharlaşıp kaybolduysa, bunun sebepleri nedir diye sormak lazım. AK Parti, 7 yıllık iktidarımızda onların da programında olan ve benimsediği hizmetler yaptık. Sosyal içerikli kanunları kendileri yapmadıkları gibi AK Parti yapınca karşı çıkıyorlar. CHP, sosyal demokrat parti olmaktan çok uzak, adeta faşizan düşüncelerle Türkiye'nin önünü kapatmaya çalışıyorlar."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 50-60 yıldan beri tek başına iktidara gelemediğini anlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Sayın Baykal 72 yaşına girdi, 72 yaş içerisinde 1974'de bir Maliye Bakanlığı çok kısa süreli daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çok kısa süreli. 1995'in sonuna doğru da iki aylık bir Dışişleri Bakanlığı. Yani iktidar tecrübesi yok. Bütün hüneri bütün sözleri ve çabaları muhalefetin dayanılmaz kolaylığı üzerinedir. Sadece söylüyorlar, sadece yazıyorlar, sadece çiziyorlar ama bunları icra etmeleri noktalarında bir becerileri yok"

CHP NE ZAMAN İKTİDARA GELECEK
Bunu yapanların kıskançlık içerisinde, husumet güttüklerini anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir sosyal demokrat partinin bir ana muhafelet partinin her zaman iktidar olma ihtimali vardır. Bu bütün dünyada böyledir. Ancak Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi oy oranını yüzde 20'ye çıkaramıyorsa, hatta yüzde 23 olduğu zaman düğün bayram edip çok seviniyorsa, iktidarı hiç düşünmüyor demektir. İktidarı düşünse bugün yapılması gereken pekçok şeyin önünü açar ve yardımcı olur. Biz iktidara gelirsek yaparız diyorlar. Siz ne zaman iktidara geleceksiniz? Ne zaman geleceksiniz, gel artık. Geleceksen gel kardeşim."

"BÜYÜKŞEHİRE DESTEK VERİN.."
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Çakır, “Biz sayın Bakanımızdan öncelikle Malatya’mız için bugüne kadar yapmış olduğu destekleri bundan sonrada artırarak sürdürmesini talep edeceğiz ve bundan sonraki isteklerimiz içinde her zaman kendisinin kapısını çalacağız.

Malatya’mız bölgemizin gelişen büyüyen şehirlerimizden bir tanesi. Bizim merkez nüfusumuz 500 bin civarında. Ama şehir merkezine yakın ilçe ve beldelerden gelenlerin de tek merkezde toplanması Malatya’nın artık büyük şehir olma ihtiyacını doğurmaktadır. Bizim de ileriye dönük olarak Malatyamızın daha planlı, modern bir gelişme göstermesi yönünde bir takım çalışmalarımız bulunuyor. Büyükşehir olunması aynı zamanda gelirlerimizin de artmasına vesile olacaktır. Bu konuda desteklerinizi her zaman bekleyeceğiz” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Malatya halkının tercihleri ile Ahmet Çakır’ın Belediye Başkanı seçildiğini, bunun büyük bir başarı olduğunu ve kendisine çalışmalarında başarılar dileğinde bulunduğunu belirterek, “Sayın Çakır daha önce’de AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yapmıştı. Malatya’nın sevilen bilinen bir ismidir. Sayın Çakır, iktidarımız döneminde başlatılan hizmetleri devam ettirmek, daha büyük başarılara ulaştırmak için gayretli çalışmalar yapacaktır.

Malatya Belediyemizin güçlü olduğunu biliyorum, Malatya’nın nüfusu özellikle merkez nüfusu son yıllarda 500 bine yaklaştı. Böylesine büyük bir şehrin ihtiyaçlarını karşılamak, Malatya’da yaşayan insanlarımızın daha huzurlu, daha mutlu, daha rahat bir yaşam tarzı içersine kavuşması Belediyelerin görevleri içindedir. Ben Sayın Çakır’ın bunu büyük bir başarıyla tamamlayacağını düşünüyorum. Hem kendilerine hem belediye meclis üyelerine hem de Belediye çalışanlarına tebriklerimi ve başarı dileklerimi iletiyorum. Kendilerine hayırlı olsun, Malatya’ya hayırlı olsun” dedi.

Malatya milletvekilleriyle, yerel yöneticileriyle birlikte, bu güzel beldeye daha çok hizmet gelmesi için elbirliğiyle çalışacaklarını belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Büyükşehir olmanın kriterleri bellidir. Ama bugün sahip olduğu imkanlar ve gelişme ihtimali nüfusun hızla artması ve diğer sosyal kültürel sebeplerle Malatya adım adım Büyükşehir olmaya yaklaşıyor. Bu konuda gelişmeler ne gösterir bilemem ama Malatya geleceğin Büyükşehir’i olma noktasında azimli ve kararlı bir şekilde yürüyor. Biz bu konuda da Malatya’nın lehine olabilecek tüm gelişmeleri de birlikte takip edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin anısına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a kayısı kristali ve kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız