SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gel Malatya'yı Bir Dolaşalım?!''

A- A+ PAYLAŞ

Anavatan Partisi İl Başkanı Soner Gökçe, doğalgaz şebeke çalışmaları nedeniyle Malatya'da ciddi sıkıntıların yaşandığını belirterek, Belediye Başkanı Cemal Akın ile gaz şirketine tepki gösterdi.

Gökçe, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarının plansız, programsız yapılması yüzünden "Malatya halkının çektiği ızdırabın dayanılmaz hale geldiğini" belirterek, "Bugün Malatya’nın içinde bulunduğu çaresizliği, Malatya’nın sahipsizliğini, Malatya’nın yaşadığı sıkıntıları dile getirmek adına ve buradan sivil toplum kuruluşlarına siyasi parti temsilcilerine çok açık bir şekilde davette bulunuyorum.

Malatya bir çıkmazın içerisinde gelin bu Malatya’yı birlikte kurtaralım. Malatya’ya yazık oluyor. Malatya’nın öz kaynakları şehirsel durumu ve yapısı insanının çektiği ızdırap artık dayanılmaz bir hal almıştır.

Malatya belediye başkanına sesleniyorum, Pegaz’ın yetkilisine sesleniyorum. Bir saatini ayıracaklar Malatya sokaklarını kendi istedikleri yerde gezeceğiz!

Hizmet adabıyla yapılır hizmet ahlakıyla yapılır, böyle hizmet olmaz. Malatya’nın tüm ana yolları kapatıldı. Bugün İnönü caddesi, Fuzuli Caddesi, Cengiz Topel caddesi ara sokaklar, bu söylediğim bölgedeki yaşayan insanların çektiği zulmü, bu bölgede yaşanacak bir yangın tehlikesini burada yaşanacak bir hastanın bir ambulansın giremeyeceğini düşünebilir misiniz.

Belediye başkanlığı koltuğunda oturulup Elazığ’da 5 iken Gaziantep’te 10 dolarken 180 dolar artı KDV yi alan Pegazın yetkilisine sesleniyorum. Bu kazı çalışmaları yapılan yerleri biliyor mu ? Belediyede denetleyen var mı döşenen boruları denetleyen var mı ?

Asıl olan nedir biliyor musunuz? Doğalgazın yapılacağı yeri önceden Belediyenin bilmesi o bölgenin şehri etkilemeyecek şekilde trafiğe tamamen kapatılması ve aynı anda yapılıp üstünün belediye tarafından asfaltlanmasıdır.

Ama bugün ne döşendiğini bile bilmiyoruz. Trafikte hergün çukurlara onlarca araç düşüyor, kazalar artmış durumda. Ramazan ayı yaklaşmış durumda bugün çekilmez bir halde olan Malatya’yı Ramazan ayında düşünebilir misiniz?

Şimdiden uyarıyorum ve buradan Valilik makamına sesleniyorum. Çaresizliği tüm Malatya görüyor. Malatya yetkililerinin de görmesi lazım denetlemesi ve gerekli ikazlarını yapması lazım.

Malatya ile ilgili sorunlar sadece bunlar değil. Eczacılar Odası Malatya'daki su skandalıyla ilgili farklı bir açıklama yapıyor. Sağlık İl Müdürlüğü farklı bir açıklama yapıyor. Lütfen Malatya Kamuoyunu Malatya halkını bu suyu tüketen tüketiciyi bilgilendirin. Bunu yapacak makam Valilik makamıysa valilik makamı Belediyeyse Belediye.

Artık Belediye Başkanının geçmişteki Malatya suyuna vermiş olduğu zarar ve hiçbir sorun yok dedikten sonra kırk bin kişinin hastaneye düşmesinden sonra Malatya Belediyesinin bu konuda itibar etmiyor Malatya. O nedenle Malatya halkının bu kafasındaki tereddütü yetkililerin gidermesini istiyorum.

Malatya bunları haketmiyor. Eşi benzeri görülmemiş bir altgeçit yapıldı Malatya’ya ve bugün bu alt geçitte yaşanan sıkıntıları tüm Malatya çekiyor.

Tekrar ediyorum Ramazan ayı gelmeden bir çözüm üretsinler yazık insanımıza. Halkın içerisinde gezdiğimde herkes tepkili. Bunları vatandaş görüyor yetkililer görmüyor mu?.

Ayrıca bu hususta Malatya trafiğini Kent Trafiğe vermişler ve trafiği iyice felç ettiler. Yapamıyorlar.. Bunları söylediğimiz açıkladığımız zaman bazılarının zoruna gidebilir ama Malatya’nın menfaatine Malatya’nın sorunlarının çözümü noktasında gücümün yettiği her noktada her türlü açıklamayı kim gocunursa gocunsun yapmaya devam edeceğim." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız