SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geldi mi Irak'a Demokrasi?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:46:48
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak’ta oynanan oyunun Suriye’de de oynanmak istendiğini söyleyerek, “Suriye’de demokrasi yok. Suriye’ye silah sokulsun diye para veren Suudi Arabistan’da mı demokrasi var? Katar’da mı demokrasi var? Oralarda ses yok” dedi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da Hekimhan 4. Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’ne katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşların katıldığı festivalde Kılıçdaroğlu, yaşlı köylülerden oluşan halk oyunu ekibi ile fotoğraf çektirdi. 
 
Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, “Demokrasi Batılıların dayattığı bir şeyde değildir. İyi düşünelim., Irak’a girdiler. Ne diye girdiler? Demokrasi adına Irak’a girdiler. Batı’nın egemen güçleri Irak’a girdiler. 1.5 milyon insan öldü. Binlerce Müslüman kadına tecavüz edildi. Neymiş, Irak’a demokrasiyi getireceklermiş. Geldi mi Irak’a demokrasi? Şimdi aynı oyun demokrasi adı altında Suriye için oynanmak isteniyor. Efendim Suriye’de demokrasi yokmuş. Peki Suriye’de demokrasi yok. Suriye’ye silah sokulsun diye para veren Suudi Arabistan’da mı demokrasi var, Katar’da mı demokrasi var? Oralarda ses yok. Suriye bizim komşumuz. Müslüman bir ülke. Bir Arap devleti. Orada demokrasi konusunda ciddi sorunların olduğunu biliyoruz. Elbette ki demokrasi gelmeli. Elbette ki, özgürlükler gelmeli. Ama Batı’nın egemen güçlerini dayatması ile bir ülkeye demokrasi gelmez. Onu kabul etmiyoruz. Biz demokrasinin her halkın kendi özgür iradesiyle kazanmasını isteriz. Kendi gücümüzle, söz sahibi ve güç sahibi olabiliriz ” dedi.
 
AĞBABA'YA ÖVGÜ..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hasançelebi, Güzelyurt ve Hekimhan gezisi sırasında yaptığı konuşmalarda sosyal demokrat belediyeciliğin önemini vurgularken, Malatya’nın tek çalışan milletvekilinin de Veli Ağbaba olduğunu söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, Hekimhan Ceviz, Kültür ve Maden Festivalinde Güzelyurt ve Hasançelebi ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı sahneye davet ederek, “TBMM’de Malatya’nın hakkını savunan tek milletvekili Veli Ağbaba. Bakın AK Parti’nin Malatya’da 5 milletvekili var. 5 milletvekilinin TBMM’de yaptığı toplam konuşma on iki. Veli Ağbaba ise tek başına 72 konuşma yapmış. Arzu edenler TBMM sayfasını açıp bakabilir" dedi. Malatya’nın sorunlarını, sıkıntılarını sadece Ağbaba'nın dile getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bir de diğerlerine bakın. Veli Ağbaba sadece Malatya’nın sorunlarını değil Türkiye’nin sorunlarını dile getirmiş. Genç ve yetenekli bir milletvekiliniz var. Türkiye’yi adım adım dolaşıyor. Malatya’nın tek sosyal demokrat milletvekili Veli Ağbaba, sadece Malatya’yı değil Türkiye’yi silkeliyor. Malatya’da bir milletvekili az bize. Bu sayıyı yükseltmemiz lazım. Türkiye için, geleceğimiz, çocuklarımız için. Türkiye’nin yeni bir iktidara CHP iktidarına ihtiyacı var. Onurlu bir duruşa ihtiyacı var. Bu iktidarın adı CHP’dir.” 

 
DÜĞÜNE KATILDI..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da da bir düğün törenine katıldı. Sanatçı Latif Doğan da düğünde Küstüm türküsünü söyledi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hekimhan 4. Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’ne katıldıktan sonra Malatya’ya geldi. Kılıçdaroğlu, Özka Tesislerinde Suzan-Fehmi Baydoğan ile Nihal-Hulusi Porgalı ailelerinin düğün törenine katılarak gelin Bahar ve damat Sıddık Buğurcan’a yarımşar altın hediye etti. Kılıçdaroğlu, düğünde bir süre kalırken, sahne alan ünlü türkücü Latif Doğan, Küstüm türküsünü seslendirdi.
 
Kılıçdaroğlu, gelin ve damadı tebrik ederek düğünden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız