SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geldiğimde Yaptığım İlk İş.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:50:47
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin düzenlediği 17. Kelam Anabilim Dalları Koordinasyon Toplantısı ile “Gnostik Akımlar ve Okültizm” konulu sempozyum yapıldı. 
 
İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Salonu’nda yapılan sempozyuma, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, yurtiçi ve dışından akademisyenler katıldı.
 
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Hulusi Arslan, “Kelam ilmi, İslam dininin inanç esaslarını ve temel ilklerini konu edinen bir disiplindir. Kelam bir yandan temel kaynaklardan hareketle İslam’ın inanç ilklerini doğru bir şekilde tespit, izah ve ispat etmeye çalışırken öbür yandan inançla ilgili sorunları bilimsel yöntemlerle ele alıp incelemektedir. 17’ncisi gerçekleştirilen Kelam Anabilim Dalları Koordinasyon Toplantısı ve sempozyum çalışması, bu yıl da inançla ilgili bir sorunu bilimsel bir düzeyde tartışacaktır” dedi.
 
Bilimsel etkinlikler konusunda Kelam Anabilim Dalı’nın daha aktif olduğunu vurgulayan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı ise, “Kelam Anabilim Dalı öğretim üyeleri bilimsel çalışmalarında daha ileri bir düzeydeler. Artık online üzerinden dergi hazırlayıp yayınlamaktadırlar. Bu ve benzeri çalışmalarla ülkemiz ve dünyamıza sağladıkları önemli katkılardan ötürü onları bir kez daha takdir ediyor toplantımızın hayırlı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
İlahiyat Fakültesi’nin gelişimi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik şunları söyledi: “Ben göreve başladığım yıl İlahiyat Fakültesi kapatılmış dolayısıyla öğrencisi yoktu ve öğretim üyelerinin büyük çoğunluğu ise mahkemelerle uğraşmaktaydı. İlk yaptığım iş öğretim üyelerinin sorunlarını gidermek ve İlahiyat Fakültesini açmak oldu. Onun arkasından Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Suriye’nin Şam Dimeşk Üniversitesi ile işbirliği yaparak öğrencilerimizin Arapça dilini yerinde öğrenebilmesi amacıyla burada hazırlık sınıfını okumalarını sağladık. Suriye’de baş gösteren bazı olumsuzluklar nedeniyle öğrencilerimizi oraya göndermek yerine bu işbirliği çerçevesinde hiç Türkçe bilmeyen, Arapça dili konusunda uzman öğretim üyesi getirerek bu süreci devam ettirdik. Diğer bir konu fakülte binasının olmayışıydı. Bu konuda ise Sayın Başbakanımızın teşviki, Malatyalı iş adamlarımızın da büyük desteği ile güzel bir İlahiyat Fakültesi binası yapıldı ve daha önce 6 olan öğretim üyesi sayısı da 24’e yükseldi. Tabi öğrenci sayımızda hızla artmaktadır. Ülkemizdeki İlahiyat Fakülteleri sadece Türkiye için değil, “dünyamız” için önemli olduğuna inanmaktayım. Başka ülkeleri bilmem, ama bizim dünyamızdaki ilahiyat eğitiminin ve doğru bilgilenmenin, gelişmemizin, kalkınmamızın yanında dünyada ihtişamlı bir noktaya gelmemizde de önemli olduğunu düşünmekteyim.”
 
Yapılan konuşmalardan sonra sempozyumun oturumlarına geçildi ve “Farklı Din ve Felsefelerde Gnostisizm ve Okültizm, İslam Düşünce, Kültür ve Folklöründe Gnostisizm ve Okültizm, Modern Sonrası Akımlarda Gnostisizm ve Okültizm” konuları ele alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız