SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geldiğimden Beri İlk Kez.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:21:56
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Gürses Kılıç, Malatya’nın önemli bir güce sahip olduğunu söyledi. 

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıç, Tokatspor, Altay ve Kardemir D.Ç Karabükspor maçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tokatspor karşılaşmasında iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirten Kılıç, Tokatspor maçında alınan 3 puanın kendileri adına çok önemli olduğunu kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, Tokatspor karşısında genel anlamda istedikleri gibi bir oyun ortaya koyduklarını ifade ederek, “Kızılcahamamspor maçından sonra oynayacağımız Tokatspor bizim için önemliydi. Hem Kızılcahamamspor maçından sonra akıllarda kalan soru işaretini gidermek adına hem de ligdeki gerçek yerimize doğru gidebilmek adına Tokatspor maçı bizim açımızdan önemliydi. Oyun olarak iyiye doğru gittiğimizi her zaman söylüyoruz. Maç içerisinde de gördük ki, oyunsal anlamda bazı bölümlerde ufak tefek sıkıntılarımız olsa da genelde oyunu istediğimiz gibi oynadık. 3 gol atmak skor anlamında kötü değil fakat Tokatspor’un skor anlamında maça dönüşleri oldu. Oyun anlamında bizi çok zorlamasa da, skor anlamında ilk golleri muhteşemdi. Ardından da ikinci gole baktığımızda dönüşler yaşadılar. Maçın daha farklı olmasına ve farka gitmesine bu goller engel oldu” dedi.

Oyun anlayışı ve alınan 3 puanın kendilerini çok mutlu ettiğine değinen Kılıç, “Attığımız goller, hazırlanışı bakımından ve gol vuruşu bakımından oldukça önemli gollerdi. Fark bulabilirdik. Çok net pozisyonları değerlendiremedik. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilseydik, daha farklı bir sonuç olabilirdi. Aldığımız 3 puan, istediğimize yakın bir oyun anlayışı bizi mutlu etti” şeklinde konuştu.

“BEN BURAYA GELDİĞİMDEN BERİ İLK DEFA MALATYA SEYİRCİSİ BU KADAR KALABALIKTI”

Kılıç, taraftarların kendilerini hiç yalnız bırakmadığına ve bundan sonrada hep birlikte hareket edeceklerine vurgu yaparak, “Ben buraya geldiğimden beri ilk defa Malatya seyircisi oldukça kalabalık ve sadece takımını canı gönülden destekledi. Takımla birlikte maça motive olan bir seyirci ve taraftar grubu vardı. Bu bizi oldukça mutlu etti. Özlenen bir tabloydu. Şehirden aldığımız tepkide genelde bu yönde. Malatya şehri de takımıyla birlikte bir bütünleşme içerisinde. Derebeyleri taraftar grubu hep bizim yanımızda. Her zaman destek oldular. Onlara katılımların olması hem seyir anlamında hem de sonuç anlamında bize de katkısı oluyor. Taraftarımıza ve seyircimize de bu konuda teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tokatspor karşılaşmasındaki taktiksel anlayışla ilgili de bilgiler veren Kılıç, “Ömer, sarı kart cezalısı durumuna düştü. Yasin’in de sarı kartı vardı. Yasin’in de cezalı duruma düşmemesi için skor 3-1 iken Yasin’i oyundan alacaktık. Ama gol gelince o değişiklikten vazgeçmek zorunda kaldık. Artı birde Tokatspor’un savunmadaki oyuncularının çok uzun boylu olması ve onların maçın son bölümünde ön tarafta oynaması bizimde arka tarafta uzun boylu oyuncuyla oynama gerekliliğimizi doğurdu. Dolayısıyla o eşleşmeyi yapabilmek adına Evren’i oyuna aldık” diye konuştu.

“FAZLA POZİSYON VERMEDİK”

Kılıç, Tokatspor’a fazla pozisyon vermediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Tokatspor’un attığı ilk gole yapılabilecek fazla bir şey yok. İnanılmaz bir yere vurdu. Net bir pozisyon yokken, çaprazdan kaliteli bir vuruş yaptı ve alkışlanacak bir gol attı. İkinci golü yan toptan yedik. Yemememiz gereken ve bugüne kadar yemediğimiz bir goldü. Hiçte düşünmediğimiz bir şeydi. O biraz bizi üzdü. Ama onun dışında Tokatspor’a fazla pozisyon vermedik. Savunma anlamında da iyi oynadığımızı düşünüyorum. 2 gol dışında ilk yarıda bir pozisyon vardı. Onun dışında bizim kalemizde pozisyon olarak etkili olamadılar.”

“KOLAY MAÇ OLMAYACAK”

Altay ile deplasmanda zorlu bir karşılaşma oynayacaklarına değinen Kılıç, “Altay bu ligin en önemli ekiplerinden bir tanesi. Ligin hedefli takımlarından bir tanesi. Yetenekli, tecrübeli ve gençlerden oluşan bir karma yapmışlar. Aldığı sonuçlarla da bu ortada. Bizde bu ligin en önemli ekiplerinden bir tanesiyiz. Keyifli, seyredilmesi gereken bir maç. İyi futbol oynayacağımızı, rakibinde iyi oynamak isteyeceğini düşündüğümüz bir maç olacak. Kolay olmayacaktır. Ama biz istediğimizi inşallah oradan da alırız. Kolay olmayacak ama böyle maçları hep oynayacağız. Umarım istediğimiz sonucu alırız” diye konuştu.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ LİG”

Spor Toto Süper Lig ekibi Kardemir D.Ç Karabükspor ile zorlu bir kupa maçı oynayacaklarını hatırlatan Kılıç, “Kupa kurası zorlu ve deplasmanda. Bu hafta İzmir’de Altay ile oynayıp, oradan Ankara’ya ve daha sonra Karabük’e geçeceğiz. Maçtan sonra tekrar Ankara’ya geçip, gece Malatya’ya döneceğiz. Böyle bir zorunlu ve zor yolculuklar silsilesi var. Umarım orayı da kazasız belasız atlatırız. Süper Lig’den bir takım. Daha farklı bir kura çekseydik, daha çok mutlu olurduk. Ama yapacak bir şey yok. Bizim öncelikli hedefimiz lig” şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Malatya’da iyi bir birlik ve beraberlik yakalandığına da vurgu yaparak, şunları ifade etti:

“Malatya şehrinin önemli bir gücü var. Ve bu güç birlikte olmaya başladı. Bugün Malatya’nın en çok ihtiyaç duyduğu şey birlik ve beraberlik. Gerçekten çok önemli ve zorunluluk haline geldi. Bunu da yavaş yavaş görüyoruz. İnşallah buna bizimde katkımız olursa çok mutlu oluruz. Şehrin gerçek birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Umarım bundan sonraki süreç hep birlikte bu yolda hep beraber yürürüz.”

Son olarak sakat futbolcuların durumları hakkında bilgiler veren Kılıç, “Erdal’ın kolu çıkmıştı. Şuan çalışıyor ama yüzde yüz verimli değil. Taktik antrenmanlara katılmıyor. Emrah, maç gecesini hastanede geçirdi. O yüzden de Tokatspor maç kadrosundan çıkardık. Hüzeyfe’nin Kızılcahamamspor maçından bir sakatlığı vardı. Tam anlamıyla hazır olmadığı için Tokatspor maç kadrosuna almadık. İlerleyen günlerde durumuna bakacağız” ifadesinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız