SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleceğe Yatırım Projesi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) ile Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından ortaklaşa planlanan ve lider karakterli, başarılı, yetenekli gençleri destekleyerek; geleceğin temsil gücü yüksek başarılı meslek adamı, yönetici ve girişimcilerinin yetişmesini sağlamayı amaçlayan “Geleceğe Yatırım Projesi”nin protokolü imzalandı. 

MİAD ile BİLSAM tarafından ortaklaşa yürütülecek projenin protokol imza töreni Akkoza Otel’de gerçekleştirildi. Törene Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ile MİAD Genel Sekreteri Ahmet Turan Koçer ve BİLSAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kızılay katıldı.

Protokolün imza töreninde bir konuşma yapan BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, yetişmiş insan gücünün çok önemli hale geldiği bir çağda yaşadıklarını söyledi.

Bilgi çağında yetişmiş olan insan gücünün kurum, il ve ülkelerin kısa sürede kalkınmasında ve daha sağlıklı bir gelişim çizgisi izlemesinde çok önemli bir faktör olduğuna değinen Gezer, MİAD ve BİLSAM işbirliğiyle Malatya’nın nitelikli, yetenekli ve lider karakterli gençlerinin geleceğe hazırlanması konusunda ortak bir projeye imza attıklarını kaydetti.

Gezer, Malatya’nın insan kaynağının geliştirilmesine yönelik olarak “Geleceğe Yatırım Projesi”ni hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, projenin Malatya’ya önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş ise, projenin ülke geleceği adına büyük önem taşıdığını belirterek, “Ülkeyi ileri bir seviyeye götürmek istiyorsanız, dünyanın sayılı 10 ekonomisi içine girmek istiyorsanız, Türkiye’yi çağın ötesine taşımak istiyorsanız, bu bugünkü mantıkla olmaz. Bir kere biz bu gerçeği tespit etmiş bulunuyoruz. Ve bunu hep tartıştık. Sadece şikayetçi olmak meseleyi çözmez. Meseleyi tespit etmekte bunu çözmez. Meseleye çözüm olarak taşın altına elinizi koymanız gerekiyor. Zaman zamanda taşın altına gövdenizi koymanız gerekiyor. Vicdanınızı, cüzdanınız ile buluşturmanız lazım. Bu proje bu anlamda bizim için büyük bir heyecan oldu” dedi.

Geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için çalışacaklarını kaydeden Akdaş, şunları ifade etti: “Binlerce öğrenciye burs verebilirsiniz ama geleceğin yıldızlarını yetiştiremediğiniz zaman, yani geleceğin Özal’larını yetiştiremediğiniz zaman ülke hep geriye gidecektir. Biz ülkemizin geriye gitmemesi için, kendi dönemimizdeki tecrübe birikimimizi de dikkate alarak geleceğin yıldızlarını yetiştirmek, en azından her sene 20 gencimizi, 6 senede de 150 gencimizi Malatya’ya, Türkiye’ye ve dünya insanlığına hizmet etme adına yetiştirmek istiyoruz. Protokolün amacı da budur.”

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Malatya ve ülkeye değer katacak gençleri yetiştirmek amacıyla başlatılan “Geleceğe Yatırım Projesi”nin önemli bir çalışma olduğunu kaydetti. Projenin orta ve uzun vadede sadece Malatya değil, ülkeye büyük katkılar sağlayacağının altını çizen Çakır, “Uygulanan proje örnek teşkil etmektedir. Bu anlamda takdir edilmeye değer. Projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından MİAD ve BİLSAM arasında “Geleceğe Yatırım Projesi”nin protokolü imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız