SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleceğimiz Onlarla"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:52
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesindeki İnönü Çocuk Üniversitesi ile TÜBİTAK’ın işbirliğinde organize edilen ‘Köy Okulları Bilim Şenliği’ başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanlarının sunduğu Müzik Dinletisi ile başlayan programın açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, “Avrupa Çocuk Üniversiteleri Birliğinin de kurucu üyesi olan merkezimizin amacı, ilimizdeki tüm çocuklara ulaşarak onları üniversite ile tanıştırmak ve eğitimlerinin ileriki aşamalarına yön vermelerine yardımcı olmaktır. Her çocuk, keşfedilmeyi bekleyen üstün yeteneklerle bezenmiştir. Onların ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi hepimize düşen bir sorumluluktur. Geleceğimiz onlarla şekillenecektir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise “Okullarından seçilerek gelen öğrencilerimizin bu yaşlarda üniversitenin havasını teneffüs etmeleri, gelecekte üniversiteli olacaklarını düşünerek heyecanlanmaları çok önemlidir. Bu etkinliğe katılan tüm öğrencilerimiz gelecekte mutlaka üniversiteli olacaklar. Şu anda da İnönü Çocuk Üniversitesi kimliğini taşıyorlar. Bu farkındalığı hissetmeli, üniversiteyi yaşamalı ve üniversitenin sunacağı teknolojik ve bilimsel imkânlardan sonuna kadar yararlanmalısınız” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, “Benim kuşağım sizin yaşlarınızdayken, üniversite kavramına çok yabancıydı. Böyle bir şeyi hayal bile edemezdik. Fakat sizler hem üniversite kavramını biliyorsunuz hem de bir üniversitenin organize ettiği şenlikte yer alıyorsunuz. İşte bu yüzden çok şanslısınız. Güzel bir gelecek sizleri bekliyor: Orada başarı var. Orada kazanmak var. Her şeyden önemlisi, orada daha çok bilim var. Köy Okulları Bilim Şenliğinin hepiniz için eğlenceli, verimli ve başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen okullardan 30 başarılı öğrenci bir hafta sürecek olan İnönü Çocuk Üniversitesi ‘Köy Okulları Bilim Şenliği’ etkinliği kapsamında bilimden sanata birçok farklı alanda ders ve uygulamalı etkinliklere katılacak. Çocuklar, üniversite kampusundaki yurtta kalacak.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğin açılış programına; Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ali Otlu, Doç. Dr. Cafer Mum, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız