SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Geleceğimize Sahip Çıkmak Adına..''

A- A+ PAYLAŞ

Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’na karşı çıkan Emek Platformu tarafından 3 gün süreyle imza kampanya başlatıldı.

Soykan Parkı ile Tekel Başmüdürlüğü önünde başlatılan imza kampanyasıyla ilgili olarak basın açıklaması yapıldı. Soykan Parkı önünde yapılan basın açıklamasını Emek Platformu dönem sözcüsü Hak-İş Sendikası’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Selahattin Yahşi okudu. Yahşi, “ Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısına, toplumun güvenlik ve sağlık hakkını tehdit ettiği için Emek Platformu olarak itiraz ediyor ve karşı çıkıyoruz” dedi.

Yahşi, basın açıklamasında,” Tasarıya karşı çıkmazsak emekli olmak için 9 bin gün prim isteniyor. Kayıt dışı çalışan sigortasız işçiye sağlıktan yararlanma hakkı tanımıyor. Mevsimlik çalışan işçilere ahirette emekli olacaksın diyor. İşsizler genel sağlık sigortası primini ödeyemeyeceği için sağlık sisteminden faydalanamıyor. Aylık gelir 127 YTL olanlardan 64 YTL prim istiyor. İşyerleri iyi gitmeyen esnaf Bağ-Kur primi ödeyemezse sağlık hizmeti alamıyor. Kamu çalışanına 2008 den itibaren daha fazla prim yatıracaksın diyor. Memur emeklilerinin maaşlarından yüzde 33, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarından yüzde 23 düşürülecek diyor. İşte bu yüzen geleceğimize sahip çıkmak adına, günümüzde sefaleti yaşamamak adına karşı çıkıyoruz.”

Yahşi, açılan imza standına tüm vatandaşların imza atarak destek vermesini de istedi. Yahşi 3 gün sürecek olan imza kampanyasında toplanan imzaların TBMM Başkanlığına sunulacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız