SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geleceğin Eğitimcilerine Müfredat Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İÜ) Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak "Yeni İlköğretim Müfredatı Tanıtım Konferansı" düzenlendi.

İÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan konferansa, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, İÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Birol, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Battal Aslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Poyraz ile Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, "Yeni öğretim programları, ülkemizin tarihsel, kültürel, sosyal, ahlaki birikimini ve katılımını motivasyon kaynağı olarak görür ve Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti projesinin gelişerek devamlılığı ilkesini birinci referans noktası olarak ele alır. Yenilen ilköğretim programları, cumhuriyetimizi, laik ve sosyal hukuk devletini, hür ve demokratik toplum düzenini, devletin ülke ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, sağlıklı işleyen bir demokrasiyi demokratik hakları ve fırsat eşitliğini ön planda tutmuştur" dedi.

Bulut, yeni programla okulların sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerinde kendilerini geliştirebilecekleri bir potansiyel gelişim merkezi durumuna gelmelerine katkı sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. Bulut, velilerin yeni program konusunda bazı problemlerin yaşandığını belirterek, anne ve babaların el yazısı konusunda temel bilgileri olmadığından 1. sınıfta başlatılan el yazması zorunluluğuna tepki gösterdiğini söyledi. Bulut, kendisinin de Milli Eğitim Müdürü olarak istediği gibi el yazısı yazamadığını belirterek, çocuklara kesinlikle el yazısının yazdırılması gerektiğini ifade etti.

İÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Birol ise konuşmasında, "Bilgi toplumu eğitiminde temel unsur ise alanında uzman olan, eğitim bilim ve teknolojinin en son verilerini öğrenen ve öğreten öğretmendir. Yeni ilköğretim programlarının başarıyla uygulanarak amacına ulaşabilmesi uygulamayı yapacak öğretmenlerin kendilerini çok iyi yetiştirmelerine bağlıdır" dedi. Prof. Dr. Birol, yeni ilköğretim programlarının başarıya ulaşabilmesi için öğretmenlerin ve müfettişlerin acilen eğitilmelerinin gerektiğini belirtti.

İÜ Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Battal Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) geleceğin öğretmenlerinin yetiştirilmesin ortak bir iletişim kurması gerektiğini belirterek, "Eğitim sistemlerinin siyasal, kültürel, ekonomik amaçlara göre süreçleri var. Uzay çağı denen bir dönemi yaşıyoruz. Biz Türkler son 200 yılda, aslında insan iradesine ve eğitime çok değer veren bir toplumuz. Bakınız, dünyada ilk defa 1826'da ilköğretimi zorunlu kılan bir toplumuz. Sanıldığı gibi bizim son 200 yılımız öyle boş geçmiş değil. Eğer bugün bir şeyler başarılmışsa, bu 200 yıllık çabaların sonucudur. Eğitimcilerin 200 yılık çabaları sonucunda bana göre Türk toplumu çağdaşlaşmıştır. Çağdaşlaşma bireylerin insan olma bilincine erişmesidir. Türk eğitimcilerinin Türk toplumunu çağdaşlaştrılmasında çok büyük emekleri vardır, Bunu kimse inkar edemez" diye konuştu.

Prof. Dr. Aslan, ilköğretim programında başarının sağlanması için programa göre öğretmenlerin çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "İlköğretim 1. sınıflarda el yazısı ile başlanması çok önemli. Bu program çok değerli bir programdır" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Poyraz ise yeni mezun olan öğretmenlerin atandıklarında müfredatı uygulamada sorunlar yaşadıklarını hizmet içi seminerlerde tespit ettiklerini belirterek, "Yeni müfredat öğretmenin nasıl yapılacağının açıklanması yerine öğrenmenin nasıl gerçekleştiğini açıklamaya odaklanır" ifadesini kaydetti. Yapılan konuşmalardan sonra öğrencilere yeni müfredat hakkında bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız