SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geleceğin Yıldızları Yetişiyor

0
Güncellendi - 2016-08-05 02:38:00
Geleceğin Yıldızları Yetişiyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organizasyonuyla binlerce çocuk basketbol sporuyla tanışmaya devam ederken, Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu, Malatya basketbolunun lokomotifi olmayı hedefliyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları, sağladığı nitelikli basketbol eğitimi sayesinde, Türk basketboluna yeni yetenekler de kazandırıyor. 12 DABO'da basketbola başlayan öğrenciler arasında bugün, Yıldız Erkek Milli Takımı'nın yanı sıra, Bölgesel Lig, 2.Lig ve hatta 1.Lig kulüplerinde oynayan sporcular bulunuyor. 12 DABO'da yetişen öğrenciler, burada edindikleri basketbol becerileri sayesinde yaşadıkları önde gelen eğitim kurumlarından ücretsiz eğitim bursu kazanarak, eğitim hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürme şansı da buluyor.

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu da, proje kapsamında yaz ve kış dönemlerinde ara vermeden basketbol sporcuları yetiştiriyor. Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu İdari Koordinatörü Erol Akdeniz ve takım antrenörü Bayram Acar yönetiminde geleceğin basketbolcuları hem basketbolla ilgili temel bilgiler alıyor hem de takım olma hüviyetini kazanıyor.

“LOKOMOTİF GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ”

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okullu Antrenörü Bayram Acar, Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulları kapsamında iyi bir performans yakaladıklarını, okulda yetişen sporcuların büyük bir kısmının Malatya Basketbol Ligleri'nde forma giydiklerini kaydetti.

Acar, Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda eğitim gören sporcuların büyük bir kısmının kulüplerde forma giydiklerini belirterek, "Okulumuzda basketbolu seven ama temel bilgisi olmayan sporcularımıza, basketbolun temel konularını uygulamalı olarak gösteriyoruz. Bunun yanında Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulları ile kulüp iş birliği kapsamında burada yetişen sporcularımızı Malatya Basketbol Ligi'nde mücadele eden kulüplerimizde oynatıyoruz. 14 yılda 100’lerce sporcuyu basketbola kazandırdık. " diye konuştu.

Malatya'da basketbol sporunda iyi bir alt yapının oluştuğunu kaydeden Acar, "Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulları olarak, Malatya Basketbol'u için iyi bir alt yapı oluşturduk. Bu anlamda lokomotif görevi gördüğümüze inanıyorum. Bundan sonrada buna yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu anlamda ailelerimizin çocuklarını okullarımıza yönlendirmesini bekliyoruz. Ailelerimiz Malatya Basketbol internet sitesine girerek, çocuklarını kayıt yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.

12 DABO ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda yürütülen 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda yaz dönemi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulları da yaz çalışmalarına başladı. Erol Akdeniz ve Bayram Acar antrenörlüğünde sporcular, Atatürk Kız Lisesi Spor Salonu'nda çalışmalarına Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde 13:00-15:30 saatleri arasında devam ediyor.

POTANIN PERİLERİYLE BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu’nun sporcuları Melike Acar ve Ayliz Kılınçer, Potanın Perileri için çekilen reklam filminde oynamışlardı.

12 Dev Adam Okulları’nın sporcuları basketbol sporunu öğrenmenin yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen faaliyetlerden de en güzel şekilde yararlanıyor. Malatya 12 Dev Adam Basketbol Okulu’nda yetişen ve eğitimlerini sürdüren Melike Acar ve Ayliz Kılınçer, Potanın Perileri için çekilen reklam filminde rol aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

dabo1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız