SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelecek Önerileri Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:40:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ve AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ve beraberindeki heyetle birlikte Birlik Vakfı ve Işık Kadınlar Derneğini ziyaret etti. 

AKP heyeti, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Birlik Vakfını ziyaret etti. Birlik Vakfı ziyaretinde konuşan Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, vakıf ve derneklerden yapacakları çalışmalarda ciddi katkılar beklediklerini söyledi. Sağlıklı öneri ve görüşlerin ortaya konulmasını çok önemsediklerini dile getiren Çakır, vakıf ve derneklerden gelecek olan önerilerin kendilerine çalışmalarında ışık tutacağını kaydetti. Çakır, ortak akıl ve istişarenin yerel yönetimle için çok önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Çakır, toplumda yaşayan insanlarla birlikte şehri imar edeceklerini belirtti. 

“MALATYA ORTAK EVİMİZ”

Malatya’yı vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, vakıf ve derneklerle birlikte yöneteceklerini ifade eden Çakır, “Malatya ilk defa büyükşehir seçimlerine hazırlanıyor. Şehir olarak yeniden bir yapılanmayı ortaya koyuyoruz. Bu süreçte sizlerden gelecek önerileri de bekliyoruz. Büyükşehirle birlikte Malatya, yeni bir sürece girecek. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu anlamda önümüzdeki projeksiyona çok iyi bakmamız lazım” dedi. Yerel yönetimlerde önlerindeki 5 yıllık süreçte alınacak olan kararların şehrin 40-50 yılını ilgilendireceğini kaydeden Çakır, bu noktada şehrin her kademesinin bu sürece katkı sağlamasını beklediklerini dile getirdi. Ahmet Çakır, büyükşehirin getirdiği avantajları en iyi şekilde kullanmak istediklerine de değinerek, temel görevlerinin sağlıklı bir şehir kurmak olduğunu belirtti. 

“MEMLEKETİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE ULAŞTIRMA GAYRETİMİZ DEVAM EDECEK”

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, yerel yöneticiler olarak sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Şehrin yönetiminde, sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rolünün olduğuna dikkat çeken Gürkan, sosyal değerler olarak ifade ettikleri değerlerin ortak aklıyla şehrin yönetilmesine talip olduklarını kaydetti. 

 Büyükşehir Yasası ile birlikte eski belediyecilik anlayışının dışında ortak çalışmaların ve organizasyonların yapılacağı bir yasal zorunluluk olduğunu ifade eden Gürkan, “Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, çok güzel hizmetlere imza atmıştır. Bundan sonraki süreçte de biz, kendileriyle uyum içerisinde, Malatya’mızı geleceğe ve istikbale hazırlama noktasında el ele verip, sizlerinde değerleriyle, ortak yönetişim anlayışı içerisinde memleketimizi hak ettiği yere ulaştırma noktasında gayret ve çabamız devam edecektir” şeklinde konuştu. 

“ŞEHRİMİZİN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”

AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, AKP belediyeciliğinin rutin hizmetlerin yanında rutinin üzerine neler yapılabileceğini de ortaya koyduğunu ifade etti.

Şehrin değişim ve dönüşümünü gerçekleştirdiklerini kaydeden Polat, “Fiziki olarak şehirlerin değişmesi elbette ki görevimizdir. Ama şehirlerin ruhunu oluşturup, o ruhu ortaya çıkaramazsanız, sadece fiziki değişim ve dönüşüm yetmez. Bizler özellikle son 2 dönemde bekleyen birçok sorunu hallettik. Ve şehrimizin dönüşümünü gerçekleştirdik. Bugünden sonrada bu çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Ama farkımız sosyal ve kültürel belediyecilikte ortaya çıkacak” diye konuştu. Sosyal ve kültürel çalışmalarda, toplumun bütün dinamikleriyle hareket edeceklerini belirten Polat, “Sadece belediye olarak bu değişim ve dönüşümü gerçekleştiremeyiz. İnşallah bu açıdan da Birlik Vakfı gibi vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Birlik Vakfı Başkanı Sadi Ergül, Birlik Vakfı ile ilgili bilgiler verdi. Vakfın, 7 Aralık’ta Malatya’da açıldığını anımsatan Ergül, “Açılışımızdan sonra faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye başladık. Bu anlamda vakfımız, kulüp ve komisyon olarak faaliyetlerini devam ettirmektir” dedi. 

IŞIK KADINLAR DERNEĞİNİ ZİYARET

AKP heyeti daha sonra Işık Kadınlar Derneği’ni ziyaret etti. Işık Kadınlar Derneği yöneticileri ve dernek bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelen heyet, dernekle ilgili bilgiler aldı. 

“BU TÜR DERNEKLERİN ÇOĞALMASI GEREKİYOR”

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, buradaki konuşmasında, “Işık Kadınlar Derneği, ışık saçan bir dernek olmuş” dedi. Çakır, sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediklerini kaydederek, Malatya’da sivil toplum kuruluşlarının son yıllarda geliştiğini söyledi. Bayanların bir araya gelerek dernekleşmesi ve ev hanımlarına yönelik güzel kurslar açmasının önemli olduğuna vurgu yapan Çakır, bu tür derneklerin sayısının çoğalması gerektiğini belirtti. 

“MALATYA, GIPTAYLA BAKILAN BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ”

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Malatya’nın yaşanılabilir bir şehir haline geldiğini ifade etti. Gürkan, Malatya’nın büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığına dikkat çekerek, “Malatya, her anlamıyla herkesin gıptayla baktığı bir şehir haline gelmiştir” ifadesini kullandı. Büyükşehir’in ve sivil toplum kuruluşların vereceği güç ve destekle daha güzel hizmetlerin yapılacağını kaydeden Gürkan, Malatya ve Battalgazi’yi daha aydınlık ufuklara taşıyacaklarını belirtti. 

“SORUNLARI TESPİT EDİP, PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, “Derneğimiz, annelerimiz ve kadınlarımızın toplumda aktif bireyler olmaları ve topluma güzel evlatlar yetiştirmeleri için çalışmalar yapmaktadır” dedi. Çelikyay, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Eğitimli kadın aydınlık gelecek” adlı projeyi de bu yıl hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız