SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Gelecek Stratejileri’ Toplantısı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:57:12
‘Gelecek Stratejileri’ Toplantısı...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir ilçesinde Arapgir’in ‘Gelecek Stratejileri’ için toplantı düzenlendi.

Arapgir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, BİLSAM’a teşekkür ederek, nihayete ermiş böyle bir çalışmayla bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Turan, Arapgir’in son zamanlarda ciddi bilimsel çalışmalar yaptığına değinerek, “Arapgir’de böyle geniş kapsamlı bir çalışmanın yapılmaması büyük bir açıktır. Değerli BİLSAM başkanı ciddi manada alan çalışması yapıp ilçemizin potansiyelini ortaya çıkardılar. Böyle bir çalışma bırakarak tarihe not düştüler. Bu eser özellikle bugüne kadar Arapgir’in değerlendirmesini yapmış. Ben özellikle BİLSAM’ın bu çalışmayı daha da kıyaslayacağını ve her 3 senede bir Arapgir’in gelişmesini ya da gerileme trendini ortaya koyacağını düşünüyoruz” dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise yapılan istişareler sonunda Arapgir’in gelecek stratejileri ile ilgili sorularına cevap verecek detaylı bir rapor hazırlandığını söyledi.

Tüm katılımcı ve BİLSAM’a teşekkür eden Cömertoğlu, BİLSAM’ın Malatya’da ciddi işler yapan, farkındalık oluşturan bir sivil toplum kuruluşu olmasının ötesinde, şehri kuşatan bir çalışmayla her geçen gün geleceğe ait, gelecekten umutlu olmaya ait güzel çalışmalar ortaya koyan bir kurum olduğunu söyledi.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, ilçe Gelecek Stratejileri Raporları’nın ikincisi olan Arapgir Gelecek Stratejileri Raporu’nu kamuoyu ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi BİLSAM olarak daha önce de şehrimiz ve sorunlarıyla ilgili çok sayıda araştırma raporu, sempozyum, çalıştay, forum, konferans gibi çalışmalar gerçekleştirdik. Şimdi ise yeni bir çalışmayla karşınızdayız. 2011 yılında il için hazırladığımız ‘Malatya Vizyon 2023’ raporumuzdan sonra gündeme aldığımız ‘İlçe Gelecek Stratejileri’ raporlarımızın ilkini geçtiğimiz günler Akçadağ’da kamuoyuyla paylaşmıştık. Şimdi ise Arapgir Gelecek Stratejileri Raporunu sizlerle paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

İlçe Gelecek Stratejileri Raporları 2011 yılında yayımlanan ‘Malatya Vizyon 2023’ başlıklı ‘İl Gelişim Raporunun’ ilçe versiyonları olarak ortaya çıkmıştır. Malatya’nın merkez ile ilçeleri arasındaki gelişmişlik farkı en yüksek illerden biri olması gerçeği ile ilimizin büyükşehir olma sürecine daha sistemli bir başlangıç yapma ihtiyacı bizleri motive eden diğer unsurlar olmuştur. Merkez ve ilçelerimiz için ayrı ayrı olmak üzere toplam 12 adetlik bir paket halinde hazırlanan bu raporların temel amacı; il ve ilçelerimizin mevcut durumu ve potansiyellerini analiz etmek, kazanım ve sorunları ortaya koymak ve geleceğe yönelik stratejiler geliştirerek gelişim süreçlerine katkı sağlamaktır. İlçelerimizin çok sayıda sorunu olduğu ve bu sorunlarla biran önce ilgilenilmesi gereği raporların ortaya koyduğu ilk sonuçlardan biridir. Arapgir ile ilgili elinizdeki raporda da Arapgir ilçesinin mevcut durumu ve potansiyeli değerlendirilmiş, ilçe vizyonu belirlenmiş, ilçenin sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerileri tartışılmış, belirlenen öncelik ve gelişim eksenlerine uyumlu olarak ilçe için stratejik amaçlar tespit edilmiş ve bu amaçların gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan kentsel gelişim yol haritası çıkarılmıştır. Bir sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlanması ve merkez ile birlikte bütün ilçeleri ayrı ayrı ele alması yönüyle ülkemizde ilk olma özelliği taşıyan bu çalışmanın başka bir özelliği de katılımcı bir yaklaşımla hazırlanmış olmasıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız