SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelecek Yıl Hizmete Açılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da önümüzdeki yıl açılması planlanan Malatya İş Geliştirme Merkezi'nin küçük girişimcilerin ve işsizlerin, iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyip kolaylaştıracağı bildirildi.

Valilik, KOSGEB, Malatya TSO; Malatya Belediyesi, İl Özel İdaresi, İnönü Üniversitesi, Ticaret Borsası, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, MAKİAD, MÜSİAD, Türkiye Halk Bankası ve Türk Ekonomi Bankası'nın ortaklığı ile kurulacak olan Malatya İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM), 2011 yılında hizmete açılacağı bildirildi.

KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, "İş Geliştirme Merkezleri, (İŞGEM) küçük girişimcilerin ve işsizlerin, iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyen ve kolaylaştıran, dolayısıyla da işletmelerin hayatta kalma ve büyüme olanaklarını arttıran Türkiye için yeni sayılabilecek bir istihdam oluşturma ve iş kurma modelidir. İşletme kuluçkaları veya KOBİ fidanlığı olarak adlandırabileceğimiz İŞGEM'ler, bünyelerinde barındırdıkları yeni işletmelere, yönetim danışmanlığı desteği, finans kaynaklarına erişim imkanı, uygun koşullarda işyeri mekanı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunarak adete onları beslemekte ve en zayıf oldukları iş kurma aşamasını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini sağlamaktadır" dedi.
Seki şunları söyledi:

"İş Geliştirme Merkezleri, girişimciliği özendirerek ve küçük işletmeleri destekleyerek, yerel ve bölgesel gelişmeye katkıda bulunmak, yerel kaynakları yeni veya değişik girişimlere yönlendirmek ve toplumun da katılımı ile yerel ve bölgesel girişimleri temsil etmek üzere sistematik bir şekilde yeni işletmelerin kurulmasını ve geliştirilmesini sağlar."

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ise, Türkiye'deki 17. İŞGEM'in Malatya'da kurulacağını belirterek, "İŞGEM için 8 bin metrekarelik alanı tahsis ettik. Malatya İŞGEM toplam 4 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip ve 36 adet işyeri ile hizmet verecektir. Şuan itibariyle projeleri tamamlandı ve inşaat için ihale aşamasına gelindi. İŞGEM'in 2011 yılında faaliyete geçmesi planlanmaktadır" dedi.

Bu arada, Malatya İŞGEM'in proje yatırımı için 2 milyon Euro hibesinin de bulunduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız