SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelecek Yıl Rekor Kıracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:47:00
A- A+ PAYLAŞ

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası’nın bölgede bu yıl 327 bin ton pancar aldığını ve 282 bin tonunu işleyerek 35 bin ton şeker  üretimi yaptığını söyledi.

KAMPANYA SONA ERDİ

Malatya Şeker Fabrikası’nın bu yıl Malatya, Gaziantep, Elazığ, Sivas, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman bölgelerinden toplam 327 bin ton pancar alımı yaparak, Pancar Alım Kampanyasının sona erdiği bildirildi.  Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat,  “Malatya Şeker Fabrikası 2015-2016 sezonu pancar alım kampanyası 28 Eylül 2015 tarihinde başlatmıştı.  16 Aralık, bugün (dün)  itibariyle pancar işleme kampanyası sona erdi. Bu yıl kampanya süremiz yaklaşık 80 gün sürdü. Son 10 yılın en iyi kampanyası olarak değerlendiriyoruz. Gerçekten Malatya Şeker Fabrikası, Türk şeker Fabrikası bünyesinde bulunan fabrikalar içerisinde en az kaza, en az hasar ve zararla kampanyasını tamamlayan nadir fabrikalardan birisi oldu. Malatya Şeker Fabrikası bölgenin hemen hemen en iyi fabrikası oldu” dedi. 

500 BİN TON KOTA İSTENDİ

Murat şunları söyledi :

“Bu sezon pancar rekoltesini yaklaşık 300 bin ton olarak beklerken bu yıl 327 bin ton pancar alımı yapıldı. Yaklaşık 30-37 bin ton pancarımız fazla geldi. Buda sevindirici bir durum. Geçen yıl 257 bin ton pancar işledik ve 31 bin 560 ton şeker üretmiştik. Bu sene 282 bin ton pancarı işledik, yaklaşık 35 bin ton kristal şekeri ambarımıza koyduk. Bu sezon 110 bin ton yaş küspe, 12 bin tonda melas ürettik. Bu durum gerçekten Malatya ve Malatya Şeker Fabrikası için sevindirici bir durum.  Önümüzdeki yıl için ise Türk Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nden 500 bin ton pancar kotası istedik. Tahmin ediyorum, bu 500 bin pancar kotasını verecekler. Biz bunun da üzerine çıkacağımızı tahmin ediyoruz. Bu gerçekleşirse Malatya Şeker Fabrikası adete şahlanmış olacak”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız