SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geleneği Bozdu

A- A+ PAYLAŞ

ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Clinton seleflerinin aksine dış gezisine Avrupa'dan başlamayacak.

ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un, geleneği bozarak ilk yurt dışı gezisine Doğu Asya’ya yapacağı açıklanması dikkat çekici bulundu. Clinton’un selefleri ise, ilk yurt dışı gezileri için Avrupa veya Ortadoğu’yu tercih etmişlerdi.

Hillary Clinton’un Dışişleri Bakanı sıfatıyla 15-22 Şubat günlerinde yapacağı ilk yurt dışı gezisi, Japonya, Endonezya, Güney Kore ve Çin’i kapsayacak. Clinton’un ilk gezisinin duraklarını değerlendiren Washington Post yazarı Al Kamen de, Clinton’un kararının “önceki Dışişleri Bakanlarının uygulamalarına göre bir değişiklik oluşturduğunu belirterek Clinton’un seleflerinin ilk yurt dışı gezileri için Avrupa veya Ortadoğu’yu tercih ettiklerine dikkat çekti.

Condoleezza Rice, 3-10 Şubat, 2005 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ilk yurt dışı gezisi sırasında İngiltere, Almanya, Polonya, Türkiye, İsrail, İtalya, Fransa, Belçika ve Lüksemburg’u ziyaret etmişti.

23-27 Şubat 2001 tarihleri arasında ilk yurt dışı seyahatını yapan Colin Powell’in programı ise, Mısır, Suudi Arabistan, İsrail, Ürdün, Kuveyt ve Belçika’yı içermişti.

Madeleine Albright da, 16-24 Şubat, 1997 tarihlerinde yaptığı ilk yurt dışı gezisi sırasında İtalyan, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere, Rusya, Güney Kore, Japonya ve Çin’de görüşmelerde bulunmuştu.

18-26 Şubat 1993 günlerinde ilk yurt dışı gezisine çakın Warren Christopher ise, Mısır, Ürdün, Suriye, Suudi Arabistan, Kuveyt, Kıbrıs Rum Kesimi, Lübnan, İsrail, İsviçre ve Belçika’yi ziyaret etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız