SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geleneksel Cumhuriyet Yemeği

A- A+ PAYLAŞ

 

Cumhuriyetin 88. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi tarafından Öğretmen Evinde Geleneksel Cumhuriyet yemeği düzenlendi.

Geleneksel Cumhuriyet yemeğine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve dernek üyeleri katıldılar.

Geleneksel Cumhuriyet yemeğinde konuşan Malatya Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Veli Ağbaba"Bugün Cumhuriyet Bayramı son günlerde özellikle 2007 seçimlerinden sonra Türkiye'de hepimizin gördüğü ve izlediği gibi artan bir baskı ile Türkiye özellikle bazı medya organları tarafından bir demokrasi kavgası veriyormuş gibi bir havaya girmiş durumda.

Aslında son dönemde hem depreme ve Türkiye'de yaşanan olaylara baktığımız zaman Türkiye'de dünyada başka demokratik ülkelerde görülmeyen olaylarla karşı karşıyayız. Tam bir baskı rejimlerinin görülebileceği bir otoriteye sahip olmak isteyen  bir Başbakan ve siyasi bir iktidar ile karşı karşıyayız. Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan terör olaylarında Başbakanın aldığı tedbiri herhalde hatırlarsınız. Başbakan Türkiye'de ki medya patronlarını ayağına çağırarak ve kendilerini demokrat olarak iddia eden bazı baş yazarları ayağına çağırarak talimatlar verdi ve dedi ki Türkiye'de PKK nın baskıları artıyor ve bunun  için önlem almamız gerekiyor. Önlemleri şu şekilde açıkladı: Annelerin ağladığını çokça fazla ekranlarda göstermeyin. Tabi Allah rahmet eylesin kendisinin 88 yaşında annesi öldü ve annesi öldüğü zamanda kendisi çok ağladı. Tabi hepimiz annelerimizi çok severiz. Başbakanın annesine tekrardan Allahtan rahmet diliyorum ama Başbakan ağlarken bütün basının vermiş olduğu tek fotoğraf Başbakanın ağlama fotoğraflarıydı. Türkiye'de ki durum bu bir başka ülkede olsa yer yerinden oynardı ve bütün basın organlarını çağırıyor her dönem çeşitli etnik kimliklere, mezheplere ve  dinlere açıkça küfreden basın organlarını çağırıyor. İçinde dört tane gazetenin bunların içinde Cumhuriyet gazetesi de var bu aydın olan gazeteleri toplantıya çağırmıyor. Bu şekilde bir durum başka ülkede olsaydı yer yerinden oynardı herkes sesini yükseltirdi. Geçtiğimiz yıl Fransa'da böyle bir olay yaşanıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy böyle bir toplantı yapıyor, taşra Gazetecileri ile kendisini savunmayan sosyalist bir gazeteyi toplantıya çağırmıyor. Bunun üzerine de diğer çağırdığı bütün gazete sahipleri bu toplantıya katılmayı red ediyorlar. Durum bu. Özellikle bu sön dönemlerde Türkiye'de artan baskılar herkesin üzerine gelmeye başladı. Dün bize dokunmaz diyerekten izliyorduk. Özellikle bu Ergenekon sürecinde tam bir faşizm var. Bir dönem hepimizi heyecanlandıran operasyonlar oldu. Geçmişte kirli işlerde ismi geçen kişilerin Ergenekon davasında gözaltına alındıklarını gördük. Ama maalesef bunlar geçmişe dair işledikleri suçlarla yargılanmadılar. Yargılandıkları tek konu bu dönem AKP'ye karşı yapmış oldukları muhalefettir, başka yargılandıkları konu maalesef  yok ve geçtiğimiz günlerde Deniz feneri davasında ki sanıklar hukukun işlediği davada serbest bırakılan sanıklara Ergenekon ve KCK davasında aynı şeyler uygulanmıyor. Hukuk siyasallaşmış. Ama daha tehlikeli bir şey daha var Türkiye'de aydın diye tabir edeceğimiz köşe başlarını tutmuş insanlarında tam bir teslimiyet içerisinde. AKP'ye hizmet ettiklerini ve faşizme hizmet ettiklerini görmek mümkün.

Türkiye'de meclis ve siyasetçiler baskı altında,demokratik kitle örgütleri kendilerine yakın değillerse baskı altında. Türkiye'de tam bir faşizm var. Bakın bir örnek daha vereceğim; geçtiğimiz günlerde Van ve Erciş’te bir deprem yaşandı bende o gün tesadüfen Erciş’te bulunuyordum, orada gördüğüm manzara ürkütücü ve korkunç. Allah kimseye deprem vermesin. Deprem olursa bilin ki sizi kurtarmaya gelecek hiç kimse yok. Gece 12:30'a kadar Erciş’te bulundum Erciş’te bir tek kurtarma ekibinin geldiğini görmedim. Bir taraftan insanların cenazesi ve can güvenliği üzerinde İsrail'den ve başka dış ülkelerden yardım kabul etmeyeceksin bir taraftan da kendi yurttaşlarını ölüme terk edeceksin bir taraftan birilerine efeleneceksin. Bir tarafta o enkaz altında insanların iniltilerini kendi kulaklarımla duydum ve onlara yardım eli uzatmayacaksın. Bu tam bir caniliktir bunu belirtmek istiyorum. Bizler sizlerden aldığımız güç ile Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu Türkiye'de seçimler öncesi söylediğimiz gibi önümüzde ki dönemde de bilin ki özgürlük,demokrasi,barış ve emek mücadelesi vermeye kararlıdır. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum"diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız