SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geleneksel Giysileri Yapıyorlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:50:14
Geleneksel Giysileri Yapıyorlar
A- A+ PAYLAŞ
Darende ilçesinde, Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi ile geleneksel giysiler canlandırılıyor. 
     
Darende Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında Balaban beldesinde Tasarım ve Sanat Atölyesi kuruldu. 
     
Atölyeye devam eden kadınlar, el becerisini geliştirmenin yanı sıra, eskiden yörede kullanılan geleneksel giysileri yeniden yapmaya başladı. El ve makine dikişini de öğrenen kadınlar, nakış ve süsleme gibi becerileri de kazanarak meslek sahibi oluyor. 
     
Atölyeyi ziyaret eden Kaymakam Mehmet Aktaş, 66 bin lira bütçeli proje kapsamında kadınlara dikiş ve nakış üzerine kurslar verildiğini söyledi. 
     
Aktaş, kişisel beceri kazandırma yoluyla hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bayanlara yönelik açtıkları kurslarda yeni ve teknik bilgiler edinenlerin el emeği ile güzel ürünler ortaya çıkardığını belirtti. 
     
Kurstaki bayanların, ilçenin geleneksel giysilerini de dikmeye başladıklarını ifade eden Aktaş, şunları kaydetti: 
     
''Tasarım ve Sanat Atölyesi'nde eğitim gören bayanlar, bir yandan el becerilerini geliştirirken, bir yandan da kıyafet dikimi, çeşitli nakış işleme ve süsleme gibi yeni bilgiler edinmektedir. Bu arada bayanlar yöremizde daha önceden kullanılan geleneksel kıyafetleri üretmeye başladılar. Sayın Valimiz Ulvi Saran'ın desteklediği ve Kalkınma Bakanlığı'nın finanse ettiği projemizle kursa katılanlar bir yandan yeni bir şeyler öğrenirken, diğer yandan da eskiyi canlandırmış oldu.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız