SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleneksel Hale Gelmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:45:14
A- A+ PAYLAŞ

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'na 9 ülkeden 364 sporcunun katıldığını kaydederek, turnuvanın geleneksel hale dönüşmesi gerektiğini söyledi.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Atatürk Spor Salonu'nda devam ediyor. 9 ülkeden 20'si yabancı 364 sporcunun mücadele ettiği turnuva ile ilgili değerlendirmede bulunan Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, turnuvanın Malatya ve Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

 Türkiye genelinde satranç turnuvasına yoğun bir katılımın olduğunu belirten Toy, "Satrançta International Master (IM), Grand Master (GM) kategorisinde bulunan oyuncular da burada. Bir ildeki turnuvaya usta oyuncular gidiyorsa eğer, bunları dünyadaki tüm satranç camiası takip etmektedir. Bu turnuvası 12 tane A kategorisinde, 8 tane B kategorisinde toplamda 20 masadaki oyun canlı olarak internetten yayınlanmaktadır. Herkesin Malatya’daki bu organizasyonu takip etmesi ile şehrimiz farklı bir üne kavuşuyor. Malatya’ya geliyorlar, burayı tanıyorlar. Turizm anlamında katkıları oluyor. Burayı görmüş bir birey olarak her anlamda Malatya’ya daha da sıcak bakıyorlar. Ayrıca Malatya’da bulunan sporcularımız usta oyuncular ile karşı karşıya geliyorlar. Onları oyun anlamında kendilerine örnek alıyorlar. Kendilerini geliştirmeleri bakımından da önemli bir organizasyon" dedi.

 "ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON"

 Toy, Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın geleneksel bir hale gelmesini istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

 "Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvamız'ı, Malatya Büyükşehir Belediyemiz'in verdiği desteklerle yapıyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır'ın spora büyük önem verdiğini yakinen biliyoruz. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımız Gülkız Tülay da düzenlenen bu organizasyona çok büyük bir önem veriyor. Bu kapsamda turnuvanın geleneksel hale getirilmesini istiyoruz. Turnuvamızın üçüncüsünü düzenlersek, geleneksel hale dönüşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

 "MALATYA'DA KULÜP KURULACAK"

 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle bir satranç takımının kurulacağını da dile getiren Toy, "Türkiye Satranç Kulüpler Şampiyonası'nda Malatya’yı temsil etmek üzere Malatya Büyükşehir Belediyespor adı altında satranç takımı kuruyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile görüşmelerimde kendisi de bu konuya sıcak baktığını vurguladı. İl dışı müsabakalarda Malatya’yı en güzel şekilde temsil etmemiz ve Malatya’da eğitimlerin verilmesi anlamında bu takım çok iyi olacak" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız