SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleneksel Medyadan Etkin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:39
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda sosyal medyanın konuşulduğu, uzman Celal Karaman'ın "Sosyal Medya'nın Gücü" konulu bir sunum yaptığı bildirildi.

AKP'den konuya ilişkin basına yapılan açıklama şöyle:

"AK Parti Malatya İl Başkanlığında gerçekleşen İl Yönetimi,Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu toplantısında Sosyal Medya konuşuldu.

İl Başkanlığında binasında gerçekleşen toplantıya Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz ,Ak Parti Malatya İl Başkanı Av.Bülent Tüfenkçi, Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez,Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Sosyal Medya İl Koordinatörü Mustafa Dinç İl  Başkan Yardımcıları,İlçe Başkanları,İl Yönetimi,Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.        

Toplantı, Sosyal Medya Uzmanı  Celal Karaman’ın hazırlamış olduğu “Sosyal Medya’nın Gücü” adlı sunumu ile başladı.Karaman, sosyal paylaşım sitelerinden en çok kullanılan Twitter ile ilgili bir takım önemli istatistikler verdi. Twitter’in 2006 yılından beri kullanıcılara açık,  7 yaşında bir mikro blog olduğunu belirtti.Şu an dünya genelinde kullanıcı sayısı aktif kullanıcı sayısı 200 milyon ve Twitter kullanıcı sayısı bakımından 35,5 milyon ile Çin ilk sırada olduğunu belirtti.Twitter’dan günde ortalama 400 milyon tweet atıldığını belirten Karaman,Twitter’a erişimin ortalama %60′ı mobil cihazlardan ve  %40’ı da bilgisayar üzerinden yapıldığını söyledi.7 yıllık Twitter’da şimdiye kadar en çok Retweet yapılan tweet  ise Barack Obama’ya ait olduğunu söyledi.

Ak Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi yapmış olduğu konuşmalarında Sosyal Medyanın önemine dikkat çekerek; “Küçükten büyüğe kadar herkesin interneti iyi kullandığı ve şuanda twitter,facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin geleneksel medyadan daha da etkin olduğu görülmekte olduğunu belirtti. Türkiye’nin en büyük ve en çok genç üyesi olan AK Parti olarak Sosyal Medyayı iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.

Ak Parti Malatya İl Sosyal Medya Koordinatörü Mustafa Dinç ; “Geçtiğimiz hafta Ak Parti Ankara Genel Merkezinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn.Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleşen Sosyal Medya Eğitimi ve Toplantı sonrasında İl genelinde aktif olarak faaliyetlerimize başladık. Sosyal Medya üzerinden yapılacak olan çalışmaların Konvansiyonel Medyaya göre üçüncü şahıslara daha hızlı ve daha kolay duyurabilme imkanının olduğunu ayrıca Sosyal Medyanın dezenformasyon aracı olarak kullanıldığında da ne kadar yanlış sonuçlar doğuracağının altını çizmek istiyorum dedi.Bu bağlamda yapılacak her türlü çalışmanın Sosyal medya aracılığı ile farklı kesimlere ulaşmasını sağlayarak daha yüksek verimler elde edilip, başta Ülkemize daha sonra da Partimize büyük katkılar sunacağını" ifade ederek konuşmalarına son verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız