SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geleneksel Oyun

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Drijan Aşireti'nin düğünlerinde oynanan Tura oyununda davul zurna eşliğinde vatandaşlar birbirlerine kendirle dayak atıyor.

Malatya'da, Adem-Esengül Gök çiftinin kına gecesinde Drijan Aşireti mensupları Tura oyunu oynadı. Oyuna girenler ellerine aldıkları kendirle davul zurna eşliğinde birbirlerinin sırtlarına vurdu. Çocukların ilgiyle izlediği Tura oyununda birbirlerine vuranlar sırtlarınca acı hissetmeden oyuna devam etti.

Oyunda önce iki grup karşılıklı olarak birbirinden ayrılıyor. Karşı gruptan bir oyuncu diğer gruptakinin sırtına elindeki kendirle vurarak davul zurna eşliğinde oyun çizgisine kadar götürüyor. Dayak yiyen oyuncu, oyun alanı dışına çıktığı esnada, o gruptaki başka bir oyuncu bu kez dayak atanın sırtına kendirle vurarak onu diğer grubun çizgisine kadar takip ediyor. Oyun bu şekilde karşılıklı vurmalarla devam ediyor.

Tura oyununu oynayanlar, Tura'nın geleneksel bir oyunları olduğunu ve her düğünde bu oyunu mutlaka oynadıklarını belirtiyor. Gelin ile damat ise bir süre oyunu şaşkınlıkla izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız