SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleneksel Sporları Geliştirmeliyiz"

0
Güncellendi - 2017-07-28 01:40:27
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, geleneksel sporları daha da geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenleyecekleri Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakalarını düzenleyecek. Cumartesi-Pazar günü düzenlenecek olan müsabakalarla ilgili Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu ortaklaşa Ramazan Sarıkaya Parkı Sema Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakaları için Malatya’yı özellikle seçtiğini belirtti.

Polat, geleneksel sporları geliştirmeleri gerektiğini kaydederek, “Geleneksel sporlarımızı nasıl daha ileriye taşıyabiliriz, bunun gayreti içerisinde olmalıyız. Cirit, at biniciliği, atıcılık, yüzme, güreş bunlar bizim geleneksel sporlarımız. Yeşilyurt Belediyesi olarak okçulukla ilgili Yeşilyurt Alperenler Okçuluk Kulübümüz var. Bu kulübümüzde bir yandan Malatya’da okçulukla ilgili faaliyetlerini sergilerken, diğer yandan da Türkiye’deki birçok yarışmalara da iştirak ediyorlar” dedi.

Yarışmaların iki gün süreceğini dile getiren Polat, “Cumartesi-Pazar günü okçuluğun bir adım ötesi olan atlı okçuluk yarışmalarını seyredeceğiz. Malatyalı hemşerilerimizi de bu güzel setir zevkini birlikte yaşamaya davet ediyorum. MAŞTİ’nin yanındaki alanda bu yarışmamız gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a atlı okçuluk sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final B Grubu Müsabakaları için Malatya’da olduklarını ifade eden Suluoğlu, “Malatya Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun ortak şekilde planladığı ve organize etmeye çalıştığı bu müsabaka, Türkiye’nin birçok yerinden gelen 70 sporcularımız, teknik heyetlerimiz, yöneticilerimiz, hakem arkadaşlarımız ile birlikte hafta sonu MAŞTİ yanındaki alanda olacak. Öncelikle kazasız belasız bir müsabaka olmasını diliyorum. Burada bu ateşi yakmak istememizin sebebi, burası benim memleketim olur, bu anlamda Doğu’da özellikle Malatya’yı tercih etmemizin sebebi geleneksel sporlara verilen desteği, önemi tekrar gündeme getirmek. Halkımızla bu sporları buluşturabilmek adına buradan bu ateşi yakmak istiyoruz. Allah kaza bela vermesin” diye konuştu.

Suluoğlu, Malatya’daki müsabakalara 70 sporcunun katılacağını kaydederek, “Malatya’dan sonra Kapadokya’da yarı final müsabakalarımız olacak. Oraya buradan iyi derece almış 30 sporcumuz yarı finale katılma hakkını kazanacak. Ankara’da da Eylül ayı içerisinde Türkiye şampiyonasını yapıp, bitireceğiz. Sezonumuzu kapatacağız” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız