SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıpta Şifa Merkezi Olacak"

0
Güncellendi - 2018-05-20 18:57:38
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmeleri’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürkan, İspendere İçmeleri’nin Türkiye’de bir ilk olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Üniteleri ile birlikte şifa merkezi olacağını söyledi.

İspendere İçmeleri’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada açıklamada bulunan Başkan Gürkan, İspendere İçmeleri’nin Türkiye’de bir ilk olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Üniteleri ile birlikte buraya gelen insanların şifa bulacağı bir yer haline geleceğini ifade ederek, “Bugün ilgili arkadaşlarımızla birlikte bizzat yerinde görme, inceleme maksadıyla İspendere Şifalı İçme Suları’nın bulunduğu mekana geldik. Biliyorsunuz bu mekandaki yapmış olduğumuz düzenlemede Türkiye’de bir ilk olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Üniteleri’nin de olduğu beş yıldızlı otelin yüzme havuzları, fitness salonlarının, hamamlarının olduğu, dinlenme tesislerinin olduğu ve aynı zamanda çevresi anlamında 150 dönümlük yerde gerekli rekreasyon alanları düzenlemesi, piknik alanları düzenlemesi yapıldı. 1200 dönümlük yerde de Orman Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma çalışmalarıyla burayı bölgenin cazibe merkezi haline getirme noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. İşte arkada inşaatı devam eden beş yıldızlı otel, hem Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi hüviyetinde olacak, hem de gelecek insanlara şifa dağıtabilecek olimpik şifalı havuzları bayan, erkek ayrı ayrı olmak üzere hizmete sunulacak” dedi.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında da hizmet verileceğini belirten Başkan Gürkan, “Sosyal donatılarıyla otel ve benzeri tesislerle de hakikaten bölgede, Türkiye’de ilk bir Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp hüviyetinde olacak. Bu konuda İnönü Üniversitesi ile yapmış olduğumuz çalışmada birinci kat dediğimiz zeminin üstü diye tabir ettiğimiz katta orada Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Üniteleri olacak. Bunların içerisinde sülük tedavisi, hacamat tedavisi ve geleneksel tıbbın ön gördüğü tedavilerin bizzat tıp doktorları tarafından onların refakatinden poliklinik ve tedavi sürecinin yapılması burada olacak. Buranın çevresi ile birlikte mütenasip şekilde düzenlendiği takdirde hakikaten Türkiye’ye hizmet verebilecek bir sosyal tesis hüviyetine bürünecek. Bu tesis tahmin ettiğim gibi Temmuz’un sonu itibariyle de bitip, Eylül ayı gibi hizmete açılacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • KASIM (5 yıl önce)
    AÇIK VE NET BİR SORU ?1-BU PROJE İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN PROJESİMİDİR. 5YILDIZLI OTEL İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.PARASAL OLAKAK NEKADAR KATKISI VARDIR.????2-BU PROJE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN BİR PROJESİMİDİR.AĞAÇLANDIRMA BU KURUM TARAFINDAN YAPILMIŞTIR.PARASAL OLAKAK NEKADAR KATKISI VARDIR.????3-BU PROJE BATTALGAZİ BELEDİYESİNİN PROJESİMİDİR.BATTALGAZİ BELEDİYE BÜTÜN PROJE İÇİNDE HANGİ ÇALIŞMALARI YAPMIŞTIR.PARASAL OLAKAK NEKADAR KATKISI VARDIR.????BENDE BİLEYİM.HERKESTE ÖĞRENSİN.TEŞEKÜRLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    piknik yeri yapılmış ispenderede, para istiyorlar adam başı. aracı dışarı park edip doğa yürüyüşü yapmak istiyorsun kaba saba sözde görevli bağırıp çağırıyor, ne diyelim biz bu insanlara bu uygulamalara?
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (5 yıl önce)
    Sayın Gürkan'ı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Gürkan'ın tek dezavantajı. Malatya'nın eski yerleşim yerleri sınırları içerisinde olduğu için. Buna rağmen çalışkan başarılı ve temiz çalışıyorlar. Yeşilyurt gibi yeni geniş artelli yer olsaydı Malatya' yı Eskişehir yapardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Şu Malatya'ya hizmet eden biri varsa oda Selehattin Gürkan dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feti kurultay (5 yıl önce)
    Sayın başkanım rabbim senin gibi memleket sevdalısı insanları başımızda eksik etmesin.Malatya da MALATYA lı yönetici ve vatan sevgisi ve sevdası MALATYA olan Türkiye olan kişileri bize nasip etsin.Başkanım inşallah bu Hizmetlerinizi büyükşehir belediye başkanlığı görevini almanızı ve bu çarmık düzene dur demenizi rabbim nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cako (5 yıl önce)
    BEN 15 SENEDİR AKPÜYESİYİM VE BU SÜREDE BİR MİKTAR OY LA AKP YE OY VERİYORUM VERECEM AMA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HACI UĞUR POLATA OY VERMİYECEM YEŞİLTEPEYE KUYU SUYU İÇİRİP BEBELERİ HASTA EDİP BÜYÜKŞEHİR SU VERMİYOR DİEN POLAT ŞEHİR SUYUNU KÖYLERE SULAMA SUYU VERİYORDU ŞİMDİ DE YEŞİLTEPELİLER POLATA OY VERİRSE HER KÖTÜLÜĞÜ HAK ETMİŞOLURLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatyalı (5 yıl önce)
    Varlığın yeter başkan. Büyükşehir senin hakkindi ama ne yazık ki ülkemizde caliskanlik dürüstlük kar etmiyör. Sen doğru yolda yürümeye devam et bu devran elbet böyle gitmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şelaleciler den sıra gelmedi selahattin Gürkan a Battalgazi ligleri işe soktu adıyamanlıları işe soktu Malatya nın yerlilerin işe almıyor artı sayın Selahattin Gürkan sen hangi hakla şelaleciler e orduzu belediye binasını hediye ediyorsunn
    0
    0
    Yanıtla