SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelin Gelebilirseniz' Düzeltmesi!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:46
'Gelin Gelebilirseniz' Düzeltmesi!
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge’nin Tepehan bölgesinde yapılacak olan ve Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki arazilerin sulanmasını amaçlayan Büyükçay Barajı ile HES Projeleri için yapılacak toplantı duyurusunda açıklanmayan toplantı adresi ve saati, konunun malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi'nde eleştirilmesi üzerine, Çalışma ve Şehircilik Bakanlığı'nca dün yapılan ikinci duyuruda yeraldı. Ancak, toplantının Malatya ve Adıyaman yerine Ankara'da yapılacak olması da ayrı bir eleştiri konusu oldu.

ÖNCE TOPLANTI ADRESİ VE SAATİ VERİLMEDİ

Malatya  kamuoyunda tartışılan ve bir bölümü Pütürge ilçesinin Tepehan bölgesindeki Büyükçay Deresi üzerini kapsayan “Adıyaman Büyükçay Barajı ve Sulaması, HES Projeleriyle” ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından 31 Ekim Cuma günü yapılan duyuruda proje için İzleme ve Değerlendirme Kurulu (İDK) Toplantısının 20 Kasım’da yapılacağı açıklanmış,  ancak toplantının adresi ve saati belirtilmemişti. 

DÜN DÜZELTTİ, ADRESİ AÇIKLADI

Baraj projesinin yanında 2 adette HES ‘ide kapsayan Büyükçay Projesi için yapılan İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantı duyurusunda “20.11.2014 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirilecektir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” şeklindeki duyuru,  konunun Yeni Malatya ve malatyahaber.com tarafından gündeme taşınması üzerine, ÇŞB,  dün ikinci bir ilan yayınlayarak, “20.11.2014 tarihinde Saat:10:00’da Bakanlığımız, Vekaletler Caddesi, No:1 Bakanlıklar- Ankara adresinde A-Blok 3 nolu toplantı salonunda İDK Toplantısı gerçekleştirilecektir” şeklinde düzeltildi. (Düzeltilen metin fotoğrafta)

PEKİ NİYE ANKARA?..

Bu arada, bölgede tartışılan, Malatya'dan Nemrut'a karayoluyla ulaşıma da engel çıkaracağı öne sürülen baraj projesiyle ilgili toplantının, Malatya ve Adıyaman yerine Ankara'da yapılacak olmasına da eleştiriler geldi. Yöredeki vatandaşların katılmaması için, toplantının Ankara'da düzenlendiği öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız