SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gelin- Kaynana Semineri

0
Güncellendi - 2017-03-10 20:49:54
Gelin- Kaynana Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından 2’nci kez gelin ve kayınvalidelere yönelik eğitim programı düzenlendi.

MADEM binasında düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Gününün kutlandığını anımsatarak, “Biz sadece 1 günü değil, yılın 365 gününü hem kadınlarımızın hem erkeklerimizin günü olarak düşünürüz. Çünkü hayat sadece 1 günden ibaret değil, birliktelikler de sadece 1 günle sınırlı değildir. Ama yine de o gün münasebetiyle belki bazı problemlerin gündeme getirilmesi, çözüm üretilmesi açısından önemli” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bayanlara yönelik çeşitli programlarla onların gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Gençay, “Bu kapsamda bilindiği gibi 2 yıl üst üste İnönü Üniversitesi’nde Anne Üniversitesi programı düzenledik. Yine daha önce gelin-kayınvalide seminerleri programı düzenlemiştik. Bu programın şimdi ikincisini başlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sabır ve tahammül gösterilmesi lazım

Günümüzde orta yaşlardaki kadınların önce gelin olarak şimdi de kayınvalide olarak zorluklar yaşadığını aktaran Gençay, “Böyle bir geçiş dönemindeyiz. Aile yapımız gittikçe çekirdek aileye doğru hızla gidiyor. Bu hızla gitmemiz neticesinde çocuklarımız perişan oluyor. Annelerimizin bir kısmı işte, baba işte çalışıyor. Çocuklarla ilgilenecek, onları eğitecek kimse yok. Ve televizyonun önünde çizgi filmlere çocukları mahkum ediyoruz. Hâlbuki hepimiz biliyoruz ki çocuk annesiyle büyüdüğünde sağlıklı bir gelişim gösterir. Anne yoksa en azından babaanne, anneanne; evde çocuğa candan birilerinin eşlik etmesi halinde o çocuk çok sağlıklı büyür. Ama şu anda kaynanalar için gelin kuma, gelinler için kaynana kuma; böyle müthiş bir çatışma yaşanıyor. Bu açıdan birbirimize tahammül etmemiz gerekir, sabırlı olmamız gerekir. Eğer çocuklarımızın, ailemizin sağlıklı büyümesini ve geleceğe iyi nesiller bırakmayı istiyorsak mutlaka tahammül ve sabır göstereceğiz. Arkadaşlarımızın sunumlarıyla bir nebze olsun katkı verebilirsek ne mutlu bize. Tüm katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra MADEM Eğitimcileri tarafından katılımcılara slayt gösterişi eşliğinde sunumlar yapıldı.

2 bölüm halinde yapılan sunumlar sonunda katılımcılara belgeleri ve belediye yayınlarından oluşan hediye seti takdim edildi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız