SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelin Safları Birleştirelim!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin milletvekili adayları da seçim günü yaklaştıkça propaganda çalışmalarını yoğunlaştırdılar. Adaylar, çeşitli ziyaretlerde bulundular.
AKP'nin bu konudaki bülteni şöyle:
"12 Haziran’da yapılacak olan genel seçim için halkın kapısını tek tek çalan, sokakları tek tek gezen, sıkmadık el, gidilmedik köy, mezra bırakmamak için çalışan AK Parti milletvekili adayları ve teşkilatı Malatya’yı köşe bucak gezdi.
Cemal Akın ÖZSAN Sanayi Sitesindeydi. Akın, çalışmaktan nasır tutmuş, demir pasına bulaşmış elleri sevgiyle, merhametle sıktı. Sanayi çalışanlarıyla derin sohbetlere daldı. Zaman zaman çalışan makinelerin başına geçerek çalışmalara refakat etti. Sanayi esnafından 12 Haziran genel seçiminde destek isteyerek ziyaretlerini sürdürdü. 
Demiryolları Bölge Müdürlüğü ile Demiryol İş Sendikası’nı birlikte ziyaret eden milletvekili adayları Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun daha sonra programları gereği ayrı gezdiler. Demiryolları Bölge Müdürlüğünde bir açıklama yapan Öz, hızlı trenin bir an önce seferlerine başlaması için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi. Milletvekili adayı Şanal Tosun da, konunun ivedilikle takipçisi olacaklarını ifade etti.
TBMM İdare Amiri, milletvekili ve 24. Dönem milletvekili adayı Ömer Faruk Öz Arguvan’a giderken, milletvekili adayı Şanal Tosun ÖZSAN Sanayi Sitesi esnafını ziyaretini sürdürdü.
Yeni Sanayi Sitesini dükkân dükkân gezen milletvekili ve 24. Dönem milletvekili adayı Mücahit Fındıklı, sanayi çalışanlarının sorunlarını dinledi. Fındıklı, burada sac kesme makinesiyle sac kesti, çalışan makineleri kullanmaya çalıştı. Daha sonra sanayi esnafını baştan aşağı kapı kapı gezerek, yaklaşan seçimde destek istedi. 
İnönü Cadde’sini gezen AK Parti MKYK üyesi, milletvekili ve milletvekili adayı Öznur Çalık, sivil toplum kuruluşlarıyla resmi kurumları da ziyaret etti. Çalışan kadınlarla sohbet eden Çalık, oylarını AK Parti’ye vereceklerini söyleyen bayanların iş ile ilgili sorunlarını dinledi. Seyyar satıcıdan meyan içen Çalık, yoğun geçen ziyaretlerin ardından akşam toplantısı için merkeze döndü.
Akşam Yakınca’nın Özal Mahallelesi, Başharık ve Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesinde halkla buluşan Ak Kadrolar, seçim gününde sandık başına gitmeyen vatandaşları ikna ederek, gidemeyenlere de yardım ederek oylarını mutlaka kullandırmaları hususunda vatandaşlardan söz aldılar. Son günlere yaklaştıkça yoğun katılım sağlanan mahalle toplantılarının seçim gününe kadar aynı heyecanla süreceğini ifade eden vekil adayları, Malatya’da altı milletvekilinin altısını da alacaklarını belittiler.
Yakınca Beldesi Özal Mahallesinde yapılan akşam toplantısına milletvekili ve milletvekili adayları Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık katıldılar.
Toplantıda konuşan milletvekili ve milletvekili adayı Mücahit Fındıklı, “Bugüne kadar yapılanlar, bunca hizmetleri ve büyük uğraşlar sonucu geldiğimiz bu noktayı bu seçimden sonra sivil bir anayasa ile teminat altına alacağız. Gelin saflarımızı birleştirelim. İnşallah 12 Haziran’da Ak Parti’yle istikrarı sağlayalım. Hem çocuklarımızın geleceği aydınlık olsun, hem bizim geleceğimiz aydınlık olsun, hem de torunlarımızın geleceği aydınlık olsun” şeklinde konuştu.
Türkiye’de herkesin gönlünde bir tek liderin yattığını söyleyen AK Parti MKYK üyesi, milletvekili ve milletvekili adayı Öznur Çalık, “Biliyorum ki sizin ev de bizim ev de, hanımların da gençlerin de beylerin de yüreklerinde tek bir parti var tek bir lider var. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sadece onun için çarpıyor bu yürek. Başbakanım ne diyor; ‘Benim öğrencim, benim evladım bilgisayarlı kitaba geçmeli’ diyor. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayali bile yetmez. Recep Tayyip Erdoğan dünyada bir markadır. Artık herkes bunu çok iyi biliyor. Kimsede bu markaya dil uzatacak cesaret de yok, takat da” dedi.
Başharık Mahallesinde yapılan toplantıya il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili adayları Mustafa Şahin, Cemal Akın ve milletvekili aday adayları katıldı. Toplantıda il başkanı Bülent Tüfenkçi, yoksul vatandaşların nereye başvuracaklarını bilmediklerini, yanlış yerlerde sorunlarına çare aradıklarını, bu nedenle de zaman kaybı yaşadıklarını belirterek; yoksullara danışman tahsis edileceği müjdesini verdi. Tüfenkçi’nin bu açıklaması güne damgasını vurdu. Tüfenkçi konuşmasında, “Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük sorunu olan yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Biz Allaha hamd olsun hem yolsuzlukla mücadelede hem de yoksullukla mücadelede epey mesafe kat ettik. Yeniden iktidar olursak bizler sizlerin desteğiyle her yoksul vatandaşımıza, her yoksul ailemize bir yoksul aile danışmanlığı atayacağız. Çünkü biz biliyoruz ki bizim yoksullarımızın çoğu nereye nasıl başvuracağını bilmiyor. Nasıl yoksullukla mücadele edeceğini de bilmiyor. Aynı aile hekimlerimiz gibi bu yoksul ailelerimize hem iş hem aş bulana kadar bu uygulama sürecektir. Hayatta kalmasını sağlayacak kadar yardımlar konusunda koordine edeceğiz” dedi.
Başharık Mahalle toplantısında konuşan milletvekili adayı Cemal Akın, AK Parti’yi halkın kurduğunu söyledi. Akın, konuşmasının devamında; “Öyle iktidarlar geldi ki 4 yıllığına seçildikleri halde 2 buçuk yıl içerisinde iktidarı bırakıp kaçtılar. AK Parti kurulduğu günden itibaren her geçen gün bu ülkenin dertlerini ve problemlerini çözdükçe ve bunu da daha önce AK Partiye oy vermeyen kardeşlerim gördükçe desteklerini artırıyorlar. Allah’ın izniyle Malatya’yı mecliste 6 da 6 milletvekiliyle temsil edeceğiz” dedi.
Programda konuşan diğer milletvekili adayı Mustafa Şahin idi. Şahin, yoğun tezahürat altında başladığı konuşmasını Yatsı Ezanından dolayı kısa kesti. Şahin konuşmasında, “AK Parti’yi devirmek için yargıyı devreye koydular başarılı olamadılar, çeteleri devreye koydular başarılı olamadılar. Bir takım darbe yandaşlarına destek oldular başarılı olamadılar ama onların bir hesabı varsa halkımızın da bir hesabı var, Yüce Rabbimin de bir hesabı var. Kimseye eyvallah etme şansımız yok. Biz bu halkın geleceği için bu yola baş koymuşuz. Sizin haklarınızı da sonuna kadar korumakta bizim en asli görevlerimizden birisi. İnşallah 12 Haziran’ın ülkemize, ilimize ve bütün dünya halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı
Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısına Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TBMM İdare Amiri, milletvekili ve 24. Dönem milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, milletvekili aday adayları katıldı. 
Toplantıda ilk sözü Belediye Başkanı Ahmet Çakır aldı. Çakır, halkın sorunlarını dinledi, yapılan hizmetleri özetledi. Yeşiltepe için hazırlanan projelerden ve o anda devam eden çalışmalardan bahsetti.
Toplantıda milletvekili adayı Şanal Tosun, Beydağı Devlet Hastanesi ziyaretlerinde başından geçen bir olayı anlatarak başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Hastanede yaşlı bir teyzeye yaklaşarak durmadan öptüğü nevresimi neden öptüğünü sordum. Aslen Adıyamanlı olan teyze dedi ki; ‘Başbakan’a kurban olayım, eskiden bu çarşaflarda kan ve irin vardı. O’nun sayesinde şimdi tertemiz yataklarda yatıyoruz. Bu size AK Parti’nin, Erdoğan’ın yaptığı hizmetleri yapmaya yetmiyor mu?’ dedi. Bu yaşlı teyzenin hatırlattığı küçücük hizmet AK Parti’nin halkın gönlünde nasıl yer bulduğunun ifadesidir” ifadelerini kullandı.
Seçim arifesinde olduğumuzu hatırlatan TBMM İdare Amiri, milletvekili ve 24. Dönem milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, seçim arifelerinde piyasaların canlanacağını söyleyerek “Vaatler, yalanlar, dolanlar gırla gider. Ancak AK Parti bunu değiştirdi. AK Parti günü birlik politika yapmadı. Geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini kurtarmanın derdine düştü” diyen Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçildiğimiz günde beri Rabbimizin rızasını ve halkımızın rızasını kazanmak için çalışıyoruz. Rabbim bu yoldan ayırmasın. Önemli olan mevki ve makamlar değil, milletin verdiği emanete sahip çıkmaktır” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız