SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelin Takas Edelim.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:37
A- A+ PAYLAŞ

43 dönümlük eski Devlet Hastanesi alanında  yapılan ve kamuoyunda TOKİ’ye imar kıyağı olarak adlandırılan, bu alandaki yapı yoğunluğunun 3 kat artırılmasına ilişkin imar planı değişikliğinden sonra ilk itiraz Battalgazi Belediyesinden geldi.  Yapılan plan değişikliği ile hastane ve park alanı için yeterli alan bırakılmadığı gerekçesiyle yapılan itirazda, parsellerin tamamının hastane ve park alanı olarak yeniden düzenlenerek belediyeye tahsisi istendi. İtirazda ayrıca; belediyeye tahsisi durumunda mülkiyeti hazineye ait Bahçebaşı Mahallesi’nde (Elazığ yolu üzeri Remark otel yanı)  2 parsel ile takas edileceği belirtildi.  

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan imzalı ve  Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilen yazıda, “İlimizin büyükşehir olması neticesinde Battalgazi ilçemiz metropol bir ilçe konumuna gelmiştir. Şehir merkezinin büyük bir bölümü, ticari alanlarının tamamı ve nüfusun büyük kısmı ilçemiz sınırları içerisinde kalmaktadır. Bu yoğunluğa rağmen bölgemiz içerisinde bölge halkının sağlık sorunlarına cevap verebilecek bir devlet hastanesi yoktur.

İlgi yazınız ekinde gönderilmiş olan Malatya ili merkez ilçesi Saray Mahallesi 45 ada 41 ve 45 nolu parseller üzerinde yapılmış olan imar revizyonu ile, ilçemiz ve bölgemiz için çok önemli olan Devlet Hastanesi ve bölgenin park ihtiyacını karşılayacak yeterli bir alan bırakmamıştır. Bu gerekçe ile itirazımızın dikkate alınarak 41 ve 45 nolu parsellerin tamamının devlet hastanesi ve yeşil alan olarak düzenlenmesi ve bu alanın belediyemize tahsis edilmesi karşılığında mülkiyeti Maliye hazinesine ait Bahçebaşı Mahallesi (Remark Oteli bitişiği) 176 ada 2 parsel ile takas edilecektir. 

Kamuoyunun da bu beklentisinin karşılanabilmesi, ilçemizin yeni bir hastaneye kavuşabilmesi için eski devlet hastanesi yerinin belediyemize tahsisi halinde, belediyemizce bölgeye modern bir hastane ve kalan alan içinde bölge parkı yapılması planlanmıştır. İlçemizin sağlık sorunlarına cevap verecek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek son derece önemli bu proje için itirazımızın dikkate alınması hususunda gereğini bilgilerinize arzederim.”denildi.

HABER: Yaşar KARAASLAN- Malatya Söz Gazetesi

ARŞİV FOTO: Malatya eski Devlet Hastanesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız