SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelin Yatırım Yapın'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Malatya valisi Doç.Dr. Ulvi Saran, Avrupalı Türkleri Malatya’ya yatırım yapmaya davet ederek, iş kurmak isteyenlere devletin ciddi teşviklerle destek çıktığını söyledi.

Vali Saran, iş kurmak, fabrika açmak isteyen işadamlarına bedava arsa verileceğine dikkat çekerek, ayrıca istihdam olanağı yaratan işadamlarına alt yapı desteği, işçilerin vergi ve sigorta giderlerini de devletin karşılayacağını müjdeledi.

Köln’de yapılan ve Malatyalılar Derneği’nin de kayısı dağıttığı karnavala katılmak üzere Almanya’da bulunan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, daha sonra Mannheim'deki Avrupa Malatyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Trabzonlu olan vali Saran’ı derneği ziyaretinde, Malatyalılar ve Trabzonlu hemşehrileri yalnız bırakmadı.

Trabzonlular Derneği ile Çaykaralılar Derneği yöneticileri, Vali Saran'a Trabzonspor kaşkolu verdiler.

KÜLTÜRÜNÜZÜ YAŞATIN
Ziyarette Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş, derneğin faailiyetlerini anlatan bir konuşma yaptı.

Alabaş konuşmasında, “Derneğimiz Avrupa’da kurulan ilk hemşehriler derneğidir. Bizden sonra Berlin, Köln, Hamburg Malatyalılar derneğini kurdu. Daha sonra çeşitli ilçe ve şehir dernekleri kuruldu. Biz dernek olarak 10 yıl içinde çeşitli etkinliklerle memleketimize hizmet etmeye çalıştık. 9 TIR dolusu tekerlekli sandalye, hastane yatağı, hastane gereçleri, eğitim gereçleri ve bilgisayarları Malatya’ya ihtiyacı olanlara yetiştridik“ dedi.

Murat Alabaş’ın konuşmasının ardından söz alan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, grubette yaşamının zorluklarını bildiklerini belirterek, “Hepinizin buralarda ne zorluklarla çalıştığını ve yaşadığını tahmin edebiliyorum. Siz çok ulvi bir iş yapıyorsunuz. Kültürünüzü de burada yaşatmakla daha büyük bir iş yapıyorsunuz. Lütfen çocuklarınıza, torunlarınıza memleketini sürekli anlatın. Onları yaz tatillerinde memleketlerine götürerek o havaları solumalarını sağlayın. Kültürlerini unutmasınlar“ dedi.

TEŞVİK VERİLİYOR
Konuşmasına Malatya’da yatırım yapmak isteyenlere valilik ve devlet olarak destek çıktıklarını anlatan Saran, “Mesela biz valilik olarak kayısı dışında meyveciliği teşvik ediyoruz. Meyvecilik yapmak isteyenlere maliyetlerinin yarısını devlet karşılıyor. Meyvecilik üzerine tesis kurana yüzde 40’lara varan teşvikler veriyoruz. Ayrıca diğer sektörlerde arsa, alt yapı olanağı ve işçilerin sigorta bedellerini dahi devlet olarak karşılıyoruz. Gelin bölgenize yatırım yapın ve kentinizin kalkınmasını sağlayın“ diye konuştu.

AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI
Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran ayrıca Malatya Beydağı’nda ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını vurgulayarak, “Çevre ve orman Bakanlığımızla birlikte kel, çıplak olan Beydağı’nı ağaçlandırıyoruz. 2010 yılında 10 milyondan fazla fidan dikmeyi planlıyoruz. 2009 yılında 7 milyon fidan ve palamut diktik. Avrupa’daki Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş’ın talebi üzerine ormanlık alandan bir bölümü size ayırıyoruz. Avrupa Malatyalılar Derneği isimini vereceğimiz ormana siz de katkıda bulunun. Memleketimizi ağaçlandırarak güzelleştirin” dedi.

FRANKFURT'TA YEMEK..
Bu arada Malatya Valisi Saran onuruna, Franfurt'ta Hekimhanlılar Derneği tarafından bir yemek verildi.

Yemeğe ayrıca İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Avrupa Malatyalılar Derneği, Hekimhanlılar Derneği, Arguvanlılar Derneği, Fethiyeliler Derneği, Hekimhan Kozdereliler Derneği, Hekimhan İgdirliler Derneği başkan ve yöneticileri de katıldılar.

HABER-FOTO: Mustafa BORAK- Hürriyet Gazetesi Temsilcisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız