SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelince Onları Alkışlıyorsunuz!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:06
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , Akçadağ İlçesini ziyaret etti. Ağbaba , “Don olayından sonra kayısı tutsa da dert, tutmasa da dert. Ne acıdır ki bazı köylüler komşu köyün kayısısını don vurduğu için seviniyorlar. Malatya’nın düştüğü durum budur “ dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz, Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan , İl Başkan Yardımcıları İbrahim Çakır, Orhan Tanataş, Merkez İlçe Yöneticisi Suzan Baydoğan ve Disiplin Kurulu üyesi Yakup Korkmaz ile birlikte Akçadağ’a bağlı Yaylımlı, Bayramuşağı, Davuklu,  Tataruşağı, Duruluova, Kozluca, Darıca, Kürecik, Gürkaynak, Develi ve Bahçelievler’i ziyaret ederek yörede yaşayanların sorunlarını dinlediler.Ağbaba ve beraberindekiler ilk olarak Akçadağ merkezinde köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldiler. Ağbaba, muhtarların sıkıntılarını dinledi.

KOMŞU KÖYÜ DON VURDU DİYE SEVİNLER VAR

CHP Milletvekili Ağbaba Kozluca’da yaptığı değerlendirmede; “Nerede bir dert nerede bir sorun varsa, kimin başı ağrıyorsa  onun yanında olmaya çalışıyoruz. İyi gününde kötü gününde Malatyalıların yanında olmaya çalışıyoruz. Malatya’nın uğradığı haksızlıkları yüksek sesle dile getirmeye çalışıyoruz. Yıllardan beri Malatya’nın üreticisi Türkiye ekonomisine bazen yılda 300 milyon dolar, bazen 500 milyon dolar katkı sunuyor. Geçtiğimiz yıl kayısımızın fiyatları yerlerde sürünüyordu. Bu sorunu Mecliste dile getirdim. Kayısı para etmiyor dedim. 1,5 lira işçi parasına, 1 lira gübre- ilaç parasına veriliyor. Kayısı da  2  liraya satılıyor dedik. Malatya’nın kayısısına yardım edin dedim. ‘Bedava para verin’ demedim. 30-40 bin ton alıp, askere öğrenciye dağıtın dedim. ‘Üreticinin kayısısı değer kazansın’ dedim. Ancak birilerine sesimizi duyuramadık. Geçtiğimiz günlerde de kayısıyı don vurdu. Don olayından sonra kayısı tutsa da dert, tutmasa da dert. Ne acıdır ki bazı köylüler komşu köyün kayısısını don vurduğu için seviniyorlar. Malatya’nın düştüğü durum budur “ dedi.

GELİNCE YİNE ALKIŞLAYACAKSINIZ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün kaldırılmasını eleştiren CHP Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba sözlerine şöyle devam etti: ”Kayısıya destek verilmesi isteğiyle TBMM’de yaptığımız  konuşmayı bütün gruplar destekledi, bir tek AKP destek vermedi.Kayısının ne kadar ekileceğine, hangi cins ekileceğine, TARSİM’de üreticinin ne yapacağına karar verecek, yardım edecek  bir kurum kurulması lazım. Kayısıyı don vuruyor. Suçu çiftçiye yüklüyorlar. Niye tedbir almadın diyorlar. Sen Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nü neden Elazığ’a götürdün. Müdür var, kurum var, araç –gereç var. Niye gitti Elazığ’a? Biz diyoruz ki Malatya Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinde biri. Kayısı var. Üzüm var. Kiraz var. Kavun var. Elma var. Ama Bölge Müdürlüğünü kaldırıp götürüyorsunuz. Böyle bir haksızlık, hukuksuzluk olur mu? Suç kayısı önergesine karşı çıkanların değil, Kozlucalıların. Geldiklerinde yine alkışlıyor, yine oy veriyorsunuz.”

KALKANI KURDULAR, YOLUNU YAPTILAR

Ağbaba konuşmasının sonunda THY Uçak seferlerindeki çarpıklığı da dile getirerek “Kozlucalılar havaalanına gitmek için sabah 4 de kalkıyorlar. Elazığ’ın 5 , Malatya’nın 6 Milletvekili var. 5, 6 dan daha büyük olmalı ki Elazığ’a 2, Malatya’ya 1 uçak seferi koydular. Türk Hava Yolları Genel Müdürüne Malatya’nın öne çıkan özelliklerini saydım. Sefer sayılarını artırın dedim. AKP’nin 2002’den beri tek yapmış olduğu yatırım Kürecik Füze Kalkanı. Ve o kalkana yapılan yol. Kürecik’e kalkan kuranlar Malatya’yı, Akçadağ’ı, Kozluca’yı  hedef yaptılar” ifadelerini kullandı. 

‘OTURULAMAZ’ RAPORUNA RAĞMEN

Ağbaba, Kozluca’da afet konutlarını da ziyaret ederek burada yaşayan vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlar tarafından evlerin çatlak olduğu,oturulamaz raporları olduğunu küçük bir depremde bile yıkılma tehlikesine rağmen mecburen evlerde kaldıklarını ve yardım istediklerini belirtmeleri üzerine Ağbaba sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız