SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelinen Nokta İç Açıcı Değil”

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi kadınlar, kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıl dönümünde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. 

Öğretmenevi’nde düzenlenen programda konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Her ne kadar kanun karşısında kadın erkek eşittir desek de, hala uygulamada kadının erkek ile eşit olmadığı bir gerçektir. Kadının 78 yıldır seçme ve seçilme hakkı olmasına karşın hala yeteri kadar yönetimlerde temsil edilmemektedir” dedi. 

Mevcut hükümet döneminde kadınların özel hayatlarına dahi müdahale edildiğini savunan Kiraz, “Çağdışı bir bakış ile ailelerin çocuk sayısına, özel hayatlarına dahi müdahale etmektedirler” şeklinde konuştu.

Kadın Kolu İl Başkanı Güllü Tuncer ise, her çalışma ortamında kadınlara yeterince yer verilmediğini belirterek, “Biz kadınlar devrimci talebimiz olan yüzde 50, yani eşit hak istemini savunuyoruz. Eğitimde, siyasette, yönetim kadrolarında, karar alma mekanizmalarında, yani hayatın her alanında eşit haklara sahip olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz” diyen Tuncer, “Türk kadınını seçme ve seçilme hakkını kazandığı 5 Aralık 1934’den itibaren geçen 78 yıllık süreçte kadınların kazanımlarını ileriye taşıması beklenirken, gelinen nokta hiç de iç açıcı değildir” şeklinde konuştu.

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Muzaffer Erşa’nın eşi Umut Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erşan’ın da katıldığı programda kadınlar, şiirler okudu ve gönüllerince eğlendi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız