SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gelinlerden Biri Malatya'dan

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:38
Gelinlerden Biri Malatya'dan
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da yapılan kongre gibi aşiret düğünü, çözüm sürecinin ne kadar önemli ve kaçınılmaz olduğunu sergiledi. İki damat iki gelinli düğünde gelinlerden Ceylan Erbaş (fotoğraftaki) Malatyalı idi.

Eski Bakanların yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı, 7 Vali, 6 Kaymakam, 3 Belediye Başkanı ve işadamalarının katıldığı aşiret düğününde birçok ilk yaşandı. İki oğlunu aynı gün evlendiren Vanlı iş adamının düğününde renkli görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılan çifte gelinli aşiret düğününe, Eski Bakan Hüseyin Çelik, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ordu Valisi İrfan Balkaroğlu, Merkez Valileri Veysel Yurdakul, Turan Ayvaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Çatalca, Güngören, Şişli, Sultangazi, Bahçelievler Kaymakamları, Beykoz, Avcılar ve Arnavutköy Belediye Başkanları, Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Dicle, İstanbul Üniversitesi öğretim görevlileri, siyasi parti temsilcileri, işadamları, akademisyenler, akil insanlar, dernek başkanları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan kanaat önderleri, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı, yazarlar, sanatçılar, İran, Irak ve Türkiye’nin dört bir yanından toplam 3 bin konuk katıldı.

Ayrıca düğüne katılamayan çok sayıda Bakan, Milletvekili, Vali ve işadamları çelenk yollayarak çiftleri kutladılar.

Kongreyi andıran düğünde Vanlı işaadamı ve Pinyanişi Aşiret mensubu Vahdettin Özkaya iki oğlu için dillere destan bir düğün yaptı. İşadamı küçük oğlu Yener için Erzincan’dan Tuba Özyurt’u, büyük oğlu Şener için de Malatya’dan Ceylan Erbaş'ı gelin olarak aldı. Yener ile Tuba’nın nikâhını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kıyarken, Şener ile Ceylan’ın nikâhını ise Avcılar Belediye Başkanı Dr.Handan Toprak Benli kıydı. Şahitlikleri de düğüne katılan tüm bürokratlar birlikte yaptı. Salon aşiret mensubu ve davetliler için dar olsa da birçok ilke imza attı.

Kongre Merkezi ilk defa bir aşiret düğününe ev sahipliği yaptı. Düğünde bilindik halay görüntülerinin yanı sıra semazen gösterisi ve birçok bölgenin oyunları bir arada sergilendi. Van Başkaleli İşadamı Vahdettin Özkaya iki oğlunun bu en mutlu gününde çözüm sürecine de destek çıkarak şunları söyledi:

“Yüzyıllardır Türk halkı ile Kürt halkı bir arada yaşıyor ve yaşamaya da mecburuz. Aslında düğünümüz bunun fotoğrafıdır. Bakın burada Türkü de var Kürdü de, Alevisi de var Sünnisi de, Lazı da var Çerkezi de. Hep bir aradaydık, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde ayrım yapmadan halayda çektik horon da teptik Ankara havası da oynadık ve bu yıllardır böyle, kimsenin de itirazı olmadı. Aslında hepimiz biriz beraberiz. Hepimizin bu sürece sahip çıkmalıyız” dedi.

Son olarak sahneye çıkan Sanatçı Aydın Aydın, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Türkçe ve Kürtçe söylediği şarkılarla davetlileri coşturan sanatçı Aydın’ın finalde okuduğu ve Türkiye’de bir ilk olan Kürtçe horon parçası ‘Hemsi Hemsi’ şarkısı büyük beğeni topladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız