SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelir Artırılabilir'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürlüğü'nün organizesiyle, Katma Değeri Yüksek Kayısı İşleme ve Paketleme Eğitimi verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Katma Değeri Yüksek Kayısı İşleme ve Paketleme Eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Eğitmen Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Biyokimyası, Gıda İşleme ve Paketleme Uzmanı Prof. Dr. Fatih Yıldız verdi.

Profesör Yıldız'ın semineri başlamadan önce ABİGEM Malatya Müdürü Murat Ocak, programla ilgili bilgi sundu.

Prof. Dr. Yıldız, seminerinde, "ABİGEM'in programını uygulamak üzere buradayız. Bütün gün sürecek bir program yapacağız burada. Turu kayısı teknolojisi zaten Malatya'da yerleşmiş bir sanayi halindedir. Daha önceki yıllarda gördüğümüz zaman 80, 100, 150 milyon dolar olan yıllık kayısı girdisiyle şuanda 300 milyon doların üzerine çıkmıştır. Kuru kayısı konusunda zaten üretim ve ihracat devam etmektedir. Burada başka alternatifler nelerdir onları ele alacağız. Dünya ülkeleri kayısıyı nasıl istiyor,
onu ele alacağız" dedi.

Profesör Fatih Yıldız, kayısıdan elde edilen gelirin yıldan yıla arttığına dikkat çekip, "İyi bir organize, çalışma ve yeni teknolojilerin kullanımıyla kayısıdan elde edilen yıllık gelir daha da yükseltilebilir" ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Yıldız seminerinde, tarımsal biyoteknolojide gelişmeler, kayısı gıda güvenliği izlenebilirlik bilgi sistemi tasarımı ve uygulaması, kayısı işlemede klasik ve yeni proses yöntemleri, taze kayısı ve minimal işlenmiş kayısı üretim ve ambalajlanması, konserve kayısı üretiminde yenilikler, dondurulmuş meyve üretimi sistemi, kayısı pulpu, konsantresi, meyve-sebze tozu ve pul kayısı üretim yöntemi gibi konularda bilgi aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız