SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geliri Soma Mağduru İşçilere

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:00:52
Geliri Soma Mağduru İşçilere
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da öğrencilerin yaptığı resim tablolarının satışından elde edilecek gelirin Soma kömür maden faciası sonrasında mağdur olan aileler için açılan hesaba yatırılacak. 

Kernek Anadolu Lisesi, Malatya Park AVM’de Resim Sergisi açtı. Açılışta konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu,”Bu yıl ki yıl sonu sergileri, Soma kömür maden kazası nedeniyle buruk geçiyor. Bir taraftan da şehitlerin geride bıraktıkları için yardımcı olmamız lazım. Göstereceğimiz dayanışma ile örnek olmalıyız, Öğrencilerimiz hislerini sanat yoluyla anlatıyor. Ellerine sağlık” ifadelerini kullandı.

Kernek Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Halil Öztürk ise, “Öğrencilerimizin yaptığı 600’den fazla çalışma vardı. Sergiye ancak 300’e yakınını getirdik, Bir kısmı da resim öğretmenlerimize ait tablolar var. Açılışta genelde kırmızı kurdele kullanılır, bizler de, bu kez Soma kömür maden faciası nedeniyle siyah kurdele ile açılışı yaptık ve tabloların başına da siyah kurdele taktık. Tablo satışlarından da elde edilecek geliri Soma’ya bağışlayacağız” dedi.

Açılışa Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü İlhan Gençay, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, Malatya Park AVM Genel Müdürü Yılmaz Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Kernek Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Halil Öztürk, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul ilgilileri ve öğrenciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız