SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geliş Amacı Miting Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:54:28
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etti. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilk olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaret etti. Ağbaba ziyaretinde, "Geçtiğimiz günlerde 5084 sayılı yasayla ilgili mecliste yapmış olduğum konuşmada da belirtmiştim; Malatyamız hakikaten bu teşviklerden hakkıyla faydalanan ve hakkıyla kullanan illerden bir tanesi. Bu nedenle iş adamlarımız da Malatya’ya benziyor. Doğru ve düzgün işler yapıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya’da sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geleceğini kaydeden Ağbaba, "Parti olarak bir çalışma başlattık. Ben de CHP'nin İş Konseyi'nin üyesiyim. 27 Aralık’ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Malatya’ya gelecek. Geliş amacı herhangi bir miting değil. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş yerlerini ziyaret ederek, Malatya ile ilgili sanayici ve iş adamlarının düşüncelerini almak üzere Malatya'ya gelecek" diye konuştu.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ise, "5084 sayılı yasa ne getirir, ne götürür diye bir rapor hazırladık. Bunu teferruatlı bir şekilde hazırlayarak, genel merkezimize gönderdik. Zannediyorum bugünlerde bir görüşme yapacağız. Çünkü ilimiz ve 49 il için bazı iş yerlerinin kapanması söz konusu. Ya da kayıt dışına geçme gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu noktada konuyu takip etmeniz çok isabetli" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ağbaba daha sonra, Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (MASİAD) ziyaret etti. MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör ile bir araya gelen Ağbaba, Malatya’nın menfaati için çalıştıklarını kaydederek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da Malatyalı sanayici ve iş adamlarıyla görüşerek, Malatya sanayisi hakkında detaylı bilgiler alacağını söyledi.

Ağbaba’ya ziyaretlerinde, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer de eşlik etti.

İNSAN HAKLARI GÜNÜ AÇIKLAMASI..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba açıklamasında; “12 yaşında çocukların tecavüze uğradığı , koğuşlarında çığlıkların yankılandığı cezaevlerinde insan haklarından söz edilemez.” dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, “Birleşmiş Milletler  Genel Kurulu’nca 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesiyle İnsanların doğuştan sahip oldukları kişisel hak ve hürriyetleri, yaşamsal özgürlükleri tanımlanmış ve 10 Aralık her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Takdir edilmelidir ki İnsan hakları, insan olmanın doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler; kişinin diline, dinine, mezhebine, cinsiyete, dünya görüşüne bakılmadan ve bir ayrım gözetilmeden sağlanmalıdır.

Ancak bu gerçekliğe ve bildirgenin kabul edilmesin üzerinden 64 yıl geçmesine rağmen ülkemizde hala insan hakları konusunda çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyor olmamız üzüntü vericidir.

18 yaşındaki gençlerin Grup Yorum Konser bileti sattıkları, füze kalkanı protestosuna katıldıkları, puşu taktıkları, şemsiye taşıdıkları için örgüt üyeliğinden mahkum oldukları Türkiye’de insan haklarından söz edilemez.

Ülkenin önde gelen profesörlerinin, komutanlarının, aydınlarının düzmece belgelerle yıllarca hapishanelerde bekletildikleri , 80’in üzerinde gazetecinin cezaevlerinde tutulduğu bir ülkede insan haklarından söz edilemez.

12 yaşında çocukların tecavüze uğradığı , koğuşlarında çığlıkların yankılandığı cezaevlerinde insan haklarından söz edilemez.

34 vatandaşın ,uçaklardan atılan bombalarla hayatını kaybettiği, sorumluların hala yargılanmadığı, yetkililerin ise susarak katliamı unutturmaya çalıştığı bir ülkede insan haklarından söz edilemez.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı, son 11 aylık dönemde 148 kadının öldürüldüğü, 129 kadının tecavüze uğradığı bir ülkede insan haklarından söz edilemez.

10 yılda 10 binin üzerinde işçinin hayatını kaybettiği,  işsizliğin her geçen gün tırmandığı, sendikacılığın bitirildiği, açlığın yoksulluğun yaşamı çekilmez kıldığı bir ülkede insan haklarından söz edilemez.

10 yılda 934 askerin intihar ettiği , nedenlerinin araştırılıp, çözüm yolları bulunmadığı için, 20 yaşındaki gençlerin toprağa verilmesinin 'normal' karşılandığı bir ülkede, insan haklarından söz edilemez.

AKP Hükümetinin, hayatın her alanında artarak devam eden insan hakları ihlallerini çözmeye niyeti olmadığı ortaya koyduğu uygulamalarla apaçık ortadadır. Devletin asli görevi, herkese eşit yurttaş temelinde yaklaşarak, kimseyi kimseden ayırıp ötekileştirmeden ve sunduğu hizmetleri bir lütuf gibi görerek değil bir görev olarak değerlendirip, insan haklarını birinci öncelikli konusu yapmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, temel hak ve özgürlüklere saygı duyulan, insanlık onurunun ayaklar altına alınmadığı, kardeşçe yaşam dilekleriyle 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız