SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geliş' Mahkemeye, 'Gidiş' Otomatiğe!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne mahkeme kararıyla dönen Hamza Doğuç, göreve başladıktan 11 gün sonra "bir başka göreve atanmak üzere" tekrar alındı.

Daha önce de görevden alınıp mahkeme kararıyla dönen Hamza Doğuç, 2004 yılından itibaren AKP hükümeti döneminde de benzer uygulamaya maruz kalmış, görevden alınıp yerine Teftiş Kurulu'ndan Müfettiş Mehmet Bulut vekaleten atanmıştı. Doğuç ile Bulut arasında, Doğuç'un mahkeme kararıyla göreve dönmesiyle birkaç kez Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevi el değiştirmişti. Geçen yıl Nisan ayında ise Hamza Doğuç Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanırken, daha önce vekaleten müdürlük görevi üstlenen Mehmet Bulut bu kez asaleten Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Doğuç, bu sürecin ardından da İdare Mahkemesi'ne gitmiş ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine iade kararı almış, bu kararın uygulanmasıyla atandığı Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 25 Haziran 2007 Pazartesi günü başlamıştı. 25 Haziran'ın öğle öncesinde Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü göreviyle çeşitli törenlere katılan Mehmet Bulut ise, Doğuç'un göreve başlamasından hemen önce rapor almış, birkaç gün sonra da Doğuç'tan boşalan Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın onayladığı 3'lü kararnameyle Doğuç bir kez daha görevden alındı. 6 Temmuz 2007 tarihli kararnamede, Doğuç'un "bir başka göreve atanmak üzere" görevden alındığı belirtiliyor. Kararname, 7 Temmuz Cumartesi günkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bu arada, Doğuç'un görevden alınmasından sonra Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir atama yapılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız